Restaurangbranschen blir så här vid – Digitalisering!

Restaurangbranschen har traditionellt sett varit en bransch som var relativt opåverkad av den tekniska utvecklingen. Men med internet och den snabba digitaliseringen av samhället, har det nu blivit tydligt att restaurangbranschen inte längre kan hänga med om den inte satsar på digitalisering.

Inom de närmaste 10 åren kommer digitaliseringen av restaurangbranschen att ha en enorm inverkan på hur vi äter och dricker. Här är några exempel på hur vi kan förvänta oss att restaurangbranschen kommer att förändras.

Förbeställning och snabbmat Förbeställning av mat via mobiltelefonen eller på restaurangens webbplats kommer att bli allt vanligare. Kunderna kan då beställa och betala för maten i förväg för att sedan hämta sin beställning snabbt vid ankomst till restaurangen. Detta kommer att öka effektiviteten och sänka kostnaderna för restauranger, samtidigt som det ger kunderna en enklare och smidigare matupplevelse.

Automatisk återbeställning Teknik som används för att känna igen ansikten och preferenser hos kunder kommer att bli alltmer vanlig på restauranger. På restauranger med hög omsättning kan denna teknik användas för att känna igen stamkunder och automatiskt återbeställa den mat de brukar beställa. Detta skulle öka effektiviteten för restaurangpersonalen och skapa en personaliserad kundupplevelse som kommer att bidra till att förbättra lojaliteten hos stamkunderna.

Automatisering av köket Tekniken för automatisering av köket kommer att utvecklas och bli alltmer vanlig på restauranger. Detta kommer att minska behovet av kökspersonal, men samtidigt kommer det att kräva en större investering i utrustning och system. Automatiseringen av köket kommer att leda till en högre grad av precision och snabbhet i beredningen av maten.

Augmented Reality-meny Restauranger kommer också att börja använda Augmented Reality-teknik för att förbättra kundupplevelsen genom att ge kunderna en interaktiv lista över menyn. Kunderna kommer att kunna titta på bilder och videor av rätterna, se hur maträtterna görs och hur de ser ut. Detta kommer att hjälpa kunderna att göra ett bättre val och därmed förbättra kundupplevelsen.

Så vad har vi då att se fram emot? Kan vi förvänta oss att restaurangbranschen kommer att bli mer digitaliserad inom de närmaste 10 åren? Ja, så är det.

Förbeställning av mat, automatisk återbeställning, automatisering av köket och Augmented Reality-menyer är bara några exempel på hur tekniken kommer att förändra restaurangbranschen och skapa en enklare, snabbare och mer personlig matupplevelse. Och vi är redan där nu!

Camilla Publiceringschef Xperhotelsandtable.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.