Hotellfrukost, en vardag i mitt liv.

Att äta frukost på ett hotell är alltid en härlig upplevelse som kan sätta tonen för resten av dagen. Den välbekanta doften av nybryggt kaffe och synen av en överdådig festmåltid som dukas upp framför dig kan vara riktigt uppfriskande. Visst håller du med? Och visst har du haft denna upplevelse själv om du tänker till och sätter dig in i bilden jag målar upp för dig….

När du promenerar in i hotellets matsal möts du av en artig värdinna som guidar dig till ditt bord. Matsalen är vanligtvis väl upplyst och rymlig, med mjuk musik som spelas i bakgrunden, vilket skapar en avkopplande atmosfär. Nu är det inte alltid man blir visad till bordet eller hälsas välkommen i matsalens entré, men det flesta större hotellen tycker jag numera tillämpar detta och att man har den servicen.

Healthy breakfast served to bed with tea
breakfast with avocado and raddishes, camembert, topview

När du sitter ner kommer en servitör fram till dig med ett vänligt leende och frågar om du vill ha kaffe, te eller juice. Du gör din beställning och din valda dryck anländer omedelbart, tillsammans med en korg med nybakat bröd, croissanter och bakverk. 

Detta tycker jag är trevligt då de större hotellen och framför allt utomlands tillämpat detta trevliga sätt att starta hotellfrukosten på!

Men jag fortsätter måla upp bilden….

Därefter går du till den stora buffén, där du möts av ett brett urval av varma frukosträtter som ägg, bacon och rostat bröd, kallskuret, färsk frukt och flingor. 

Utbudet kan ibland kännas överväldigande, men du tar dig tid att bläddra igenom det hela och plocka lite av varje som fångar ditt öga.

När du tar din första tugga kan du inte låta bli att uppskatta den skicklighet och ansträngning som kockarna lägger ner på sin matlagning. Smakerna exploderar i munnen och du känner en känsla av glädje och tillfredsställelse.

Varför frågar jag mig själv!

Varför har vi inte samma lugna, härliga känsla hemma när vi gör och njuter av frukost? Hemma hos mig startar kaffekvarnen och jag skyndar mig att göra frukost till barnen. Deras frukost består ofta av pannkakor och färska bär. Inte så spännande kanske. Men det tar tid att stå där med pannkaksjärnet.

Medan jag steker pannkakor dricker jag kaffe och kollar min e-post, samtidigt som jag försöker reda ut mitt nytvättade hår, som har blivit en enda stor knut i bakhuvudet. Och låt oss inte glömma poddarna som spelas i bakgrunden, där jag lyssnar på morgonnyheterna för att hålla mig uppdaterad om alla falska nyheter som cirkulerar i världen. Jag ska erkänna att jag inte är ett stort fan av nyheter. Jag tycker att det är jobbiga. Men det är ett ämne för ett annat blogginlägg.

Men tillbaka till frukosten. Varför kan vi inte vakna lite tidigare och ha denna “hotellmorgonstund” hemma? Är vi lata, kanske? Hur som helst, när jag handlar mat i helgen kommer jag att köpa massor av god mat och från och med nästa vecka kommer jag att skapa MIN hotellfrukost…varje morgon…Hoppas bara att någon kan föra mig till bordet bara och fråga vad jag önskar dricka…för den nöten har jag inte knäckt…. ännu………….// Camilla Publiceringchef Xperhotelsandtable.se

Served breakfast with pancakes

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.