Designspråket kommunicerar mer än vi tror!

Designspråket omfattar en mängd olika element, t.ex. typografi, färgpalett, bildspråk och layout. Det är den unika kombinationen av dessa element som skapar en visuell signatur för ett företag. Googles användning av djärv och enkel typografi, i kombination med deras lekfulla och ljusa färgschema, kommunicerar till exempel en modern och innovativ varumärkesidentitet.

Designspråk är viktigt eftersom det hjälper företag att skapa en konsekvent varumärkesimage på olika plattformar. Från ett företags webbplats till profiler på sociala medier, annonser och produktförpackningar – ett väldefinierat designspråk säkerställer att varumärkesidentiteten förblir konsekvent var den än visas.

Dessutom kan ett starkt designspråk öka varumärkeskännedomen och lojaliteten. Det är mer sannolikt att kunderna kommer ihåg och dras till ett företag med ett unikt och visuellt tilltalande formspråk. Det är därför företag investerar i utvecklingen av varumärken och designspråk som en del av sin övergripande varumärkesstrategi.

Vad har jag då kommit fram till efter allt detta skrivande? Jo, att varumärken och formspråk spelar en avgörande roll för att etablera och kommunicera ett företags varumärkesidentitet. Genom att skapa ett konsekvent och visuellt tilltalande formspråk kan företag stärka sin varumärkeskännedom och lojalitet och samtidigt differentiera sig från sina konkurrenter.

Det är lite med den anledning jag nu sitter med Marabou nya design på deras chokladkakor och funderar på. Tilltalar de mig eller inte? Jag är inte riktigt säker. 

Kanske måste jag bara vänja mig vid den. Eftersom jag förmodligen inte kunde ha gjort det bättre själv och framför allt. Jag har inte den kunskap inom området som ens skulle tillåta mig att kritisera den nya designen. Men jag vet att stora företag gillar att höra reflektioner och lyssna på sina ”kunders åsikter….”

Gillar ni chokladen eller designen mest? 

//Camilla Publiceringschef Xperhotelsandtable.se
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en rund form
Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao.
Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, salt, vaniljpulver, nötter och mjölet blandat med bakpulver
Bred ut smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
Låt svalna och ställ sedan i brownien i kylen minst en timme.
Du delar kakan på två. Du smälter choklad ( Marabou chokladkaka 200g mjölkchoklad ) och täcker ena halvans topp ( se bild) 
Lägg sedan på andra halva och strössla över riven choklad. Ställ in allt i kylen 30 minuter kallt. Sedan tar du fram den och serverar med grädde och kaffe.
Du behöver
  • Rostade hasselnötter 
  • 100 g
  • Smält smör 
  • 250 g
  • Kakao / 200 g Marabou chokladkaka 
  • 2 dl
  • Ägg 
  • 4
  • Strösocker 
  • 4½ dl
  • Salt 
  • ½ tsk
  • Vaniljpulver 
  • 2 krm
  • Vetemjöl 
  • 3 dl
  • Bakpulver
     

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.