XPER-TV: Vinprovning med Fredrik Schelin

Hur mycket betyder det egentligen hur man kombinerar olika typer av vin med olika maträtter? Måste man verkligen följa de traditionella reglerna, eller kan man ibland bryta mönstret utan att det förstör upplevelsen? Många människor tror att rött vin endast passar till kött, medan vitt vin är det enda rätta valet till fisk och fågel. 

Men i själva verket kan man med fördel experimentera och prova nya kombinationer. Kanske kan ett lätt, friskt rödvin fungera ypperligt till en grillad lax? Eller varför inte ett mousserande vin som en spännande kontrast till en krämig kycklingrättt? Dessutom kan även sättet man serverar vinet på påverka upplevelsen. Storlek och form på vinglassen spelar in, liksom temperaturen på vinet. Kanske upplever man smaken av ett vin eller en champagne på ett helt annorlunda sätt beroende på hur man serverar det? 

I dagens avsnitt av XPER-TV gästar sommelieren Fredrik Schelin och delar med sig av sina kunskaper och erfarenheter inom ämnet. Han ger tips och råd om hur man kan utmana de traditionella normerna och i stället hitta nya, spännande vinupplevelser.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.