Dunn Vineyards Howell Mountain Cabernet Sauvignon 2017 750ml och 1,5L

Dunn Vineyards Howell Mountain anses som familjens signaturvin och Randy Dunn jobbade länge för att den unika terroir på Howell Mountain ska klassas som en egen AVA. Howell Mountain AVA börjar på 425 meter över havet vilket separerar den soliga och blåsiga toppen mot den svala och fuktiga dalen.
Dunn Vineyards Howell Mountain 2017 kommer från Dunn’s egna odlingar och exemplifierar Howell Mountain Cabernet perfekt: Djup koncentration, fylligt och elegant. Vinet lagras på 100% nya franska ekfat i 32 månader.
“The 2017 is a positively stunning edition of the Howell Mountain Cabernet Sauvignon.”– Antonio Galloni, 97 pts Vinous
96pts Wine Advocate 
95 pts Wine Spectator
84fl Dunn Vineyards Napa Valley Cabernet Sauvignon 2017 750ml (92202) 1495kr och 12fl Dunn Vineyards Howell Mountain Cabernet Sauvignon 2017 1,5L (90549) 2999krlanseras idag i Systembolagets tillfälliga sortiment för beställning online under begränsad tid.
 
Randy Dunn började som oenolog för Caymus Vineyards och jobbade som konsult för ett flertal olika vingårdar. Han startade sin egen karriär som vinmakare med att köpa 4 hektar i Angwin 1978, han använde bara frukten för 3 årgångar 1979, 1980, 1981, tillsammans med köpt frukt från en granngård och lite druvor från Beatty Ranch. Vinerna var gjorda på Caymus och lagrades sen hos Dunn. 1984 var Howell Mountain godkänd som en sub-AVA av Napa Valley, till stor del tack vare ansträngningarna av Randy Dunn och Bill Smith från La Jota.
Det tog inte lång tid för Dunn Howell Mountain Cabernet att bli en succé på marknaden och deras produktion växte snabbt, idag så finns det en källare vid sidan av huset som Dunn byggde 1989 där alla ekfat och viner nu förvaras. Tunneln har en konstant temperatur av 13 grader, och en naturlig fuktighet som minimerar avdunstning.
Dunn anser att de typiska egenskaperna som hans viner besitter handlar mer om marken i Howell Mountain än hur han gör sina viner.
 
Sedan 1979 har vi gjort vårt bästa för att ta hand om dessa rankor så att vi kan producera ett vin som besitter de egenskaper som är klassiska för marken. Idag är vi ¨hands-on in the vineyard¨, så mycket vi bara kan. Om vi hade mer land så så skulle vi inte ha tid att vara ute i markerna, och det är där vi föredrar att vara.
— Randy Dunn

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.