Annons
Annons

Två ostar till jul med utsökt smak

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Här kommer två mycket trevliga och krämiga ostar som passar perfekt till julbordet och ostbrickan vid jul. Ostarna kommer från Skånemejerier och vi har så klart prova dem och gett vårt omdöme tillsammans med Xperhotelsandtables testgrupp

Så här tycker Xperhotelsandtable testgrupp om osten

Här är en ost som vi tycker har den där perfekta krämigheten, samtidigt som skivorna blir “stabila” osten är lagrad 12 månader och har en riktigt fin nötighet. Vi tycker om att konsistensen på osten inte blivit så där kornig och faller sönder, utan är väldigt len. Denna ost kommer vara perfekt att ha på julsmörgåsen då den har en väldigt lugn och fin smak. Vi ser osten som en självklarhet på ostbrickan vid jul. Denna ost tror vi också kommer bli omtyckt av stor som liten då den inte är stark i sitt uttryck.

Av 10X tilldelas osten av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Så här tycker Xperhotelsandtable testgrupp om osten

Mycket trevlig ost som är otroligt krämig. Du har säkert smakat Bireost. Denna ost är som brie fast mer av allt. Den är mer krämig, mer smak. och helt enkel intensivare än en vanlig brie. Denna ost tror vi du som gillar Brie kommer att älska att ha på din ostbricka i jul. Vi noterar att den har en ljuvlig fin ostdoft och att den bör serveras med stor fördel i rumstemperatur för då kommer smakerna fram i osten riktigt bra.

Av 10X tilldelas osten av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Skånemejerier grundades 1964 och har sedan dess värnat om den svenska mjölkbonden och om mångfalden på den svenska mejerimarknaden. Bland våra varumärken finns Skånemejerier, Bravo, Allerum, Hjordnära, Åsens Lantmjölk, MåVäl, Salakis, Président, Galbani och Lindahls som erbjuder ett brett sortiment av b.la. dryckesmjölk, ost, kvarg och fruktdrycker. Skånemejerier har fyra produktionsanläggningar och sysselsätter drygt 700 medarbetare. Närmare 350 mjölkbönder i Skåne och Sydsverige levererar mjölk till våra mejerier. Sedan 2012 är Skånemejerier en del av Groupe Lactalis och omsätter 2018 ca 4,1 mdkr.

Läs mer på www.skanemejerier.se eller följ oss på Facebook www.facebook.com/skanemejerier.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.