Tre öl passande de lite lyxigare mackorna

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Nu närmar sig hösten, men det har väl ingen missat. De varma kvällarna på uteplatsen och balkongen börjar bytas ut mot de tända stearinljusen i fönstren och varma sockor på fötterna inomhus. Vi vet att många av Er besöker svampskogen dessa veckor. Och vi hoppas ni fått ta del av skogen guld. Svampskogen bjuder på många fina svampar, inte bara klassiska kantareller för en kantarelltoast. På tal om just svamp, så har vi på Xperhotelsandtable några öl som passar utmärkt tillsammans med just en, svampsmörgås. Och för den delen, andra lyxiga mackor också…Här kommer våra tre tips på goda öl. Hoppas du hittar en favorit.

Budvar Dark Lager – Nyhet i Fasta Sortimentet
En urtraditionell tjeckisk mörk lager från världsberömda Budvar. Här får man en klassisk tjeck med modern elegans. En lättare stil på mörk lager som samtidigt visar upp allt det klassiska från Budvar.
Mörk lager med fyllighet, sötma från rikligt mörkrostad malt, ändå uppfriskande och lätt som en lager.  Mörk, nästan svart i sin färgskala.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Detta öl har en tydlig ton av torkad frukt och karaktäriseras från  smaken av mörk sirap. Vi väljer en smörgås med både hetta och sälta för att möta upp detta öl. En kombination som gör att både vår lyxiga macka och ölen kommer helt till sin rätta. 

Mackan: Chilikrov, majonnäs, sallad, saltgurka och dijonsenap, ost. Serveras på kavring.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 9X av 10X

S:t Eriks Stadshus Lager – Nyhet i Fasta Sortimentet
S:t Eriks Stadshus Lager är en mörkt bärnstensfärgad och maltdriven lager bryggd helt på ekologiska råvaror. Denna smakrika lagertyp är ett elegant avbrott från den humledrivna trend av överjäst öl som dominerat bland svenska hantverksbryggerier på sistone. Inspiration kommer från alla de vackra tegelbyggnaderna i Stockholm men också den tyska öltradition som slog igenom i slutet på 1800-talet då S:t Eriks Bryggeri grundandes. Denna öl är dock bryggd i en modern tappning med en fruktig humleprofil som kompletterar den runda maltkroppen. En tydlig men inte för tung maltig doft med en karamellig ton. 

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Mycket trevlig öl som har en tydlig ton av torkade aprikoser i sitt uttryck, Vi upplever ölet len och med en ”knäckig” ton. Spännande öl som är mycket välsmakande, Ölet passar utmärkt till vår macka som vi tillreder och toppar med egna plockade kantareller

Mackan: Kantareller på sugdegsbröd, lök, kantareller, ringel av mörksirap som topping

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

Birra Moretti – Nyhet i Fasta Sortimentet
Birra Moretti är ett kvalitetsöl gjord på traditionellt sätt. Det är resultatet av en produktionsprocess som har varit nästan oförändrad sedan 1859. Doften är brödig med inslag av citrus och örter. Smaken är italienskt krispig med en lätt och balanserad beska. De bästa råvarorna används för att göra Birra Moretti, liksom en speciell blandning av högkvalitativ humle som ger den en unik smak och doft, vilket förbättrar dess perfekt balanserade smak.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord: 

Kul öl som har en fin smak och känns väldigt balanserat. Ölet har inslaget av både citrus och ärter som vi upplever är ölets sign gällande dess smak. Ett enkelt öl att tycka om, anser vi. 

Ölet passar utmärkt till en macka med grillat kycklingbröst med enkel smak och medel hetta.

 

Mackan: Ljust rostat lantbröd. Bädd av tomter, Grillad kyckling file, tunt skickat. Toppas med färsk basilika blad.  Mellanlagrad ost, gärna smält

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.