Nya årgångar från Masi

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Något varmare temperaturer, ett naturnära och precist arbete i vingårdarna och perfekt fruktmognad kännetecknar årgångarna 2018 och 2020.Viner som vackert balanserar på linan mellan kraft och elegans, fruktdjup och fräschör. En klassisk trio från Masi.

 

Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2020 Insmickrande livfullt och elegant

En klassiker som andas lika mycket av Venetiens rika tradition som utveckling och innovation. I Bonacosta lyser Masis eleganta hantverk genom rena nyanser där druvorna corvina 70 %, rondinella 25 % och molinara 5 % hämtas från utmärkta vingårdslägen kring Valpolicellas vackra kullar. Vinet lagras i sex månader på slavonsk ek och i en månad på flaska, innan lansering. Tack vare det gedigna, naturliga arbetet i vingårdarna bjöd årgång 2020 perfekt mognad och enastående kvalitet. Vinet är elegant och livfullt där mjuka toner av körsbär och björnbär möter lätt kryddighet och ett finstämt inslag av färska örter.

Masi Bonacosta Valpolicella Classico 2020. 69 kr 375 ml, 109 kr 750 ml. Artnr 6998

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Gott vin som har ett spännande uttryck där vi upplever körsbärstonen som framtonad. På  höjden återfinns en genuin smak av blåbär. Avslutet är örtigt. Detta är vin väljer vi att temperera till 17 grader. Ett gradantal vi anser vinet får briljera med sin smakpalett.

Vi väljer att avsmaka vinet till olika charkprodukter och rekommenderar kombinationen då vi anser att detta är ett vin att njuta över en fin charktallrik.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X .

Masi Campofiorin 2018
Ett år av enastående kvalitet

Masis fulländade original. Campofiorin visar Veronas storhet genom dess unika växtplatser, druvsorterna och originaliteten i tekniken kring Masis kända dubbeljäsningsmetod. Här genomgår de lokala druvorna corvina 75%, rondinella 25% och molinara 5% en andra jäsning tillsammans med en liten del halvtorkade druvor av samma sort. Lagring sker i minst 18 månader på ekfat och därefter minst 3 månader på flaska. Årgång 2018 gav en något högre medeltemperatur med en del regn. Skörden påbörjades den 3 september och visade utmärkt kvalitet. Här finns en djup, fruktdriven energi, en struktur som vackert balanserar på linan mellan kraft och elegans och lång attraktiv finish.

Masi Campofiorin 2018. 139 kr 750 ml. Artnr 5123

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Wow vilket vin. Härligt kryddigt och tydlig smak av körsbär. På höjden återfinns smaken av jordgubbe och vinet har ett mycket trevligt inslag av kanel mot avslutet. Eftersmaken har en len vaniljton. 

Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett gradantal vi anser att vinet får briljera med sin smakpalett. 

Vi väljer att avsmaka detta vin till olika charkprodukter då vi tycker att vinet och en plockbricka är en ypperligt trevlig kombination, testa!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X .

Masi Modello Trevenezie 2020
Ny årgång av Masis topprankade boxvin

Odlat och format med omsorg. Tillgängligt och modernt, samtidigt med en genuin bakgrund. Masi Modello Trevenezie kommer från Friuli, norr om Venedig och vingårdarnas namn kommer från den väg som Marco Polo använde under 1300-talet under sina utforskningar, Stra ’del Milione. Filosofin bakom vinet finns i namnet – en kombination av innovation och genuin tradition. Sedan årgång 2020 uppdaterar Masi Modello Trevenezie sin druvblend. Vinet görs nu på merlot 60% och 40 % refosco och raboso veronese. Druvorna jäser med skalkontakt i 15–20 dagar på ståltank och lagras sedan i 10 månader på både stora och små slavonska ekfat. Den goda årgången 2020 bjuder ett vin med mjukt fruktiga toner av körsbär, svarta vinbär, viol och en hint av lakrits. Därtill balanserade tanniner och en tilltalande fräschör.

Masi Modello Trevenezie 2020. 269 kr 3000 ml. Artnr 2386

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord:

Mycket gott vin som passar flertalet rätter och tillfällen. Vinet bjuder på höjden in till smaken av blåbär och en tydlig smak av skogshallon. Avslutet har ett örtigt uttryck. Vinet upplever vi generellt som friskt med toner av blåbär. Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett gradantal vi anser passar vinets uttryck. Vinet passar till flertalet rätter. Vi väljer att avsmaka vinet till olika italienska korvar. En kombination  som vi varmt rekommenderar Er. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X .

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.