Annons
Annons

Grande Cuvée Rouge – En enastående box!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Historien om Maison Louis Max började 1801 då fadern till Evgueny Louis Max , bosatt i Georgia var tvungen att ingå i Tsar Alexander av Rysslands styrka då dessa intog området. På vägen tilbaka till hemlandet kom han via Frankrike och förälskade sig i Bourgogne. 1859, grundade Evgueny Louis Max sitt vinhus i distriktet efter att ha lyssnat på sin fars historier, och företaget Masion Louis Max var fött. De flesta vinerna från Louis Max är ekologiska och de är oerhört stolta över sitt arv som har gett dom möjlighet att odla och vinifiera viner från några av de finaste lägena i Bourgogne.

Chefsvinmakerskan på Maison Louis Max heter Joelle Charrondière och hon vinifierar efter samma filosofi som deras förfäder gjorde, då hon säger att det var de teknikerna som gjorde vinerna från Bourgogne kända och beundrade över hela världen för många, många år sedan. De röda vinerna jäses i tankar av ek och druvorna krossas av fötter istället för av en maskin. Sedan får de vila i ekfat som är utvalda speciellt för att passa till den appellation som vinet ifråga skördats ifrån. Deras omsorg i vingårdarna tillåter dom att vinifiera hälften av juicen med hela klasar vilket ger en bättre cirkulation under jäsningen som senare visar sig i vinerna som blir mer eleganta och fruktiga med en bra tanninstruktur.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Ett riktigt trevligt boxvin som har fin fruktighet och bottnar i smaken av röda mogna bär där smaken av hallon är framträdande. På höjden ligger en härlig smak av solvarma körsbär

Vinet är mycket stilfullt och elegant. Detta vin har även egenskapen av att upplevas kryddigt i sitt avslut. 

Vi tror därför att vinet kommer passa ypperligt till mustiga grytor och långkok som behöver ett fylligt och kraftigt vin som komplement . Vinet möter också upp med en fin syra och fruktighet som passar utmärkt till långkoken i höst.

 Vi provar lite olika anrättningar till vinet och finner att vinets karaktär passar många olika smaker och maträtter. Ett bra vin helt enkelt som är gångbart till mycket som kan placeras på bordet till en middag. Vi väljer att temperera vinet till exakt 15 grader, där finner vi att vinet kommer till sin bästa rätt med sin smakpalett.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

  • Maison Louis Max Nr 2417 Grande Cuvée 289:-

Om företaget

Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser.

Vårt ledord är fokus. På våra viner, på våra kunder, på våra producenter och på ett bra resultat – för samtliga inblandade!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.