”Om livet ger dig citroner, gör limoncello”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Ett litet glas syrlig limoncello efter maten är bland det godaste jag vet! Väl värd att göra själv, då den köpta ofta är på tok för söt.
Receptet bygger på den högprocentiga alkohol vi kan köpa i Italien, men går förstås att göras med vanligt svenskt brännvin, men ta då hälften av mängden vatten och en lägre mängd socker.
 
1/2 liter 95 % ren alkohol 
Skalet från 4 ekologiska citroner
1,4 liter vatten
2,5 dl strösocker 
 
Tvätta citronerna noggrant, skala av det yttersta lagret med skalare eller zestjärn. Inget av det vita innanför skalet ska med, det ger en obehaglig beska.
Lägg skalet i en stor skål och häll över alkoholen. Täck över och låt stå i rumstemperatur i 7 dygn.
Koka upp vattnet och låt sockret lösas upp. Låt svalna. Slå sockervattnet över alkoholen och låt stå ytterligare ett dygn.
Sila av och häll upp på väl rengjorda flaskor, helst steriliserade.
Detta goda ska avnjutas väl kylt.

Direkt från France!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.