RECEPT: Pizza i vårsolen

Det kanske var lite överdrivet att säga ”pizza i vårsolen”, men det känns ändå mysigt att bli inspirerad att laga en krispig och frasig pizza och njuta av den under en paus i trädgårdsarbetet.

Även om frosten precis har släppt är det en perfekt tid för att unna sig en god pizza ute i vårsolen. Vi vill tipsa om Ninja Woodfire, en utomhugnsugn som är mer än bara en vanlig pizzaugn. Denna högvärmande ugn ger autentiska rökiga smaker och texturer inspirerade av tegelugnar. Du kan inte bara grädda fantastiska pizzor i den, utan även grilla och röka olika rätter. 

Idag ska vi dock fokusera på en relativt klassisk pizza som blir riktigt god att äta ute i solskenet. 

Följ bara dessa steg: Rör ut jästen i ljummet vatten i en bunke. Blanda i smör- och rapsolja, salt och större delen av mjölet. Arbeta degen till en smidig och elastisk deg. Låt den jäsa i ca 30 minuter under en ren handduk. Under tiden pizzadegen jäser kan du förbereda fyllningen. 

Sätt ugnen på 225°C. När degen har jäst ut, arbeta den smidig igen och kavla ut den till två stora, tunna degplattor. 

Bred ut tomatsåsen jämnt över degarna och strö sedan över hälften av osten. Lägg sedan ut de små salamibitarna och klicka på mozarellaosten. Lyft över pizzorna på  stenhällen och placera i ugnen och grädda i cirka 15 minuter tills de är gyllene och frasiga. 

……Toppa till sist med färsk basilika. 

Njut sedan av den rykande varma, frasiga pizzan ute i vårsolen! Den perfekta pausen i trädgårdsarbetet.

*Produkten är för utomhusbruk och är elektrisk 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.