Patrik Rodehed tillbaka på Görvälns Slott Boutiquehotell

Patrik Rodehed är tillbaka på Görvälns Slott, nu i en ny roll som Food and Beverage manager, med ansvar för både kök och restaurang. 
 
På Görvälns Slott Boutiquehotell står den gastronomiska upplevelsen i fokus, men inte utan att ta hänsyn till hållbarhet och klimatet. Görvälns Slott ligger i ett naturreservat vid Mälaren, 2,5 mil norr om Stockholm, omringat av grönska och vatten. Slottet odlar sina egna grönsaker, örter och blommor under sommartid, och menyerna följer råvarornas säsong.
Nu har den tidigare kökschefen Patrik Rodehed kommit tillbaka efter fyra år på Ellery Beach House. Den här gången i en roll som F&B, Food and Beverage manager där han ska ansvara för restaurang Galleriet. 
– Det känns jättebra. Jag har alltid gillat Görväln, både för hotellet och omgivningarna liksom känslan för form och design. Det är svårt att hitta den kombinationen någon annanstans i Sverige. Man blir liksom glad av att vara på Görväln, säger Patrik.
Lokala råvaror, närodlat, hållbart, ekologiskt och mat efter säsong är alltid grunden i köket men med Patrik bakom rodret kommer gästerna att få uppleva lite nya smakupplevelser.
– Jag vill jobba med udda kombinationer, så man hajar till lite. Jag vill ta ut i svängarna lite men det svenska och skandinaviska köket ligger som grund, men jag vill blanda upp med spännande smaker. Och med tanke på att det är ett slott, vill jag även addera fler exklusiva råvaror och få en känsla av lyx. 
Med slottets unika location, välkomnas man till en plats att njuta, komma ner i varv, sova gott i Mille Notti sängar, äta förstklassig mat, ta långa promenader, liksom att inspireras av inredning och fotokonst.
– Vi är extremt glada över att ha Patrik tillbaka. Han kommer att vara en viktig pusselbit i vår strävan mot att bli en av Sveriges absolut bästa matdestinationer, säger Johan Eklund, marknadschef/founder. Då vi jobbat med Patrik i nästan 10 år känner vi honom väl, och vet att vi har samma ambitioner. Det här ska bli jättekul!
– Nu kliver jag in som ansvarig för hela restaurangupplevelsen, vilket är superroligt. Det här känns som en spännande utmaning och jag är övertygad om att vi kommer att kunna bli weekend-resmålet nummet ett, säger Patrik.
Patrik Rodehed är en välrenommerad kock som började sina matfärdigheter redan för 25 år sedan på några av Stockholms innekrogar. Men han fastnade snabbt för kärleken till kombinationen av hotell och restaurang. Han har jobbat på Görväln tidigare, men kommer nu senast från Ellery Beach House. Hans personliga intresse för mode, inredning och design speglar sig även i hans mat.
– Jag tycker om att vara med på hela gästresan, från frukost till middag, liksom inredning och design. Det är viktigt att maten ser inbjudande och vacker ut. Jag är noga med presentationen av maten. Och om jag ser någon som fotar och lägger upp på insta, så har man ju vunnit, skrattar Patrik.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.