Klassiker framhäver det vackra med hösten

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Freixenet och Brasserie Vau De Ville presenterar drinken En Klassiker signerad av bartendern David Jasaraj. Den ultimata drinken vad gäller både utseende och smak. En lyxig drink i höstens alla färger som kommer att serveras på Brasseri Vau De Ville från och med den 14:e Oktober.

En Klassiker är en höstcocktail komponerad av David Jasaraj, en prisbelönt bartender med över 15 års erfarenhet bakom baren. Drinken kommer att serveras på Brasserie Vau De Ville från och med den 14 oktober i en exklusiv tappning med Freixenet Prosecco D.O.C Organic som bas. Freixenet Prosecco D.O.C Organic har inslag av citrus, päron, gröna äpplen och honungsmelon, vilket gör drinken komplett i sammansättning med övriga smaker. Den unika kombinationen av prosecco, infuserad gin med grape/blodapelsin, citrusfrukter och vacker dekor gör cocktailen lika välsmakande som fin att titta på.

Om du inte har möjlighet att besöka Brasserie Vau De Ville – kan du prova att göra drinken hemma efter nedanstående recept.

Recept

EN KLASSIKER

  • 3,5 cl Infuserad Dry Gin
  • 1,5 cl Pink Grape likör
  • 2 cl Citronjuice (av färskpressad citron)
  • 2 cl sockerlag (socker & vatten)
  • 1,5 cl äggvita (från ett ägg)
  • Iskuber
  • Freixenet Prosecco D.O.C Organic

Infuserad gin:

Skala en hel grapefrukt och addera skalet i en glasflaska. Fyll hela glasflaskan med Gin och plasta in toppen, låt stå i kylen i cirka 4–6 timmar innan användning.

Tillvägagångsätt:

Tillsätt samtliga ingredienser (förutom Freixenet Prosecco D.O.C Organic och is) i en shaker.

Skaka väl i 10 sekunder och fyll sedan shakern med is upp till toppen. Skaka återigen i cirka 10 sekunder och sila därefter drycken i ett cocktailglas. Undvik att få med isen i glaset då det gör drinken vattnig. Addera sedan Freixenet Prosecco D.O.C Organic för att binda samman smakerna och ge drinken ett lyft.

Garnityr: Garnera med torkad grapefrukt/blodapelsin, en valfri höstblomma samt florsocker och silverglitter som avslut. Det fungerar bra även utan glitter.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.