Två största magneterna på Costa del Sol…

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Stränderna och det andalusiska köket är kanske de två största magneterna på Costa del Sol, men det finns så mycket mer att upptäcka. Málaga erbjuder ett rikt kulturutbud och ett avslappnat men ändå intensivt stadsliv. Här berättar vi om vilka platser, museer och byggnader som du inte får missa på ditt nästa besök.

Två byggnader gör sig gällande på kullarna som omger staden. Det moriska palatset La Alcazaba och den lika moriska borgen Castillo de Gibralfaro, som byggdes för att skydda både palatset och staden. Här hittar vi också ruinerna efter en romersk teater, som byggdes för tvåtusen år sedan.

Katedralen och dess omgivningar.

Över den gamla moskén i staden byggde man katedralen La Encarnación. Här kan du njuta av både den fantastiska arkitekturen och de många kulturella skatter som katedralen huserar i sitt Museo Catedralicio. Framför kyrkan hittar du ett torg från Barocken och Biskopens Palats.

Vackert historiskt centrum.

Gatan Marqués de Larios betraktas som det viktigaste stråket i Malagas stadskärna. Via den når du Plaza de la Constitución, som har varit centrum för stadslivet sedan århundraden tillbaka.

Museer för alla smaker.

Málaga har mer än trettio museer, en del av dem i internationell klass. På Picassomuseet och på Museo Casa Natal de Picasso vilket är Pablo Picassos födelseplats, kan du få en inblick i den berömda konstnärens liv. På Centro Pompidou kan du se modern konst från systermuseet i Paris och på Ryska Museet kan du skåda en del av samlingarna från Ryska Museet i Sankt Petersburg.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.