Spendera vårens långhelger på soliga Kanarieöarna

Vad vore skönare än att fira påsk på någon av öarna kända för sin ”eviga vår”? April är en perfekt tid för att resa till Kanarieöarna och i år infaller påsken just under denna månad. Med en medeltemperatur på 24 grader och många soltimmar är Kanarieöarna ett perfekt resmål för den som behöver fylla på med D-vitamin efter en lång vinter. 
Varva ner i solen på en av alla vackra sandstränder, ta dig fram i full fart i någon av vattenlandet Siam Parks rutschbanor, besök någon av alla vingårdar och lär dig om den lokala produktionen eller smaka på det kanariska köket. På Kanarieöarna finns något för alla semesterfirare – stora som små, äventyrslystna såväl som sol- och bad entusiasten. 
Njut av lugna stränder och kristallklart hav 
 
På Kanarieöarna går det att njuta av långa, soliga dagar och svalkande bad vid stranden. Hoppa i det kristallklara vattnet vid El Golfo på Lanzarote, ta båten från Fuerteventura till spektakulära Puertito de Lobos eller besök den unika stranden Bajamar på La Palma som består av svart sandstrand. De kanariska stränderna är som gjorda för härliga dagar, ensam eller med hela familjen, partnern och vännerna. Runtom ögruppen finns dessutom paradislika sötvattenpooler som skapats av naturens kraft, så som La Maceta på El Hierro och Charco del Conde på La Gomera. 
Valsafari på öppet hav 
 
Kanarieöarna är en av världens främsta platser för valskådning. Här passerar nämligen 23 olika arter årligen. Från kaskelotter till grindvalar, och ibland hälsar även delfiner nyfiket på. Edens fenval är perfekt att skymta under just april, en mörkgrå valart som främst lever i Stilla oceanen vid Filippinerna och Indonesien. Även om det inte är tillåtet att mata eller bada med valarna så är det en storslagen upplevelse att se dem på nära håll och i sin naturliga miljö.
Fart och fläng på äventyrsbad 
 
Utöver den närvarande känslan av lugn och avslappning på Kanarieöarna, så finns det alltid garanti för fartfylldhet för den som önskar. På äventyrsbaden Aqualand Costa Adeje på Teneriffa, Aqua Park på Lanzarote och Aqua Water Park på Fuerteventura kan man hoppa och leka i bassängerna och åka i de många roliga vattenrutschbanorna. Dessutom hittar du Siam Park, Europas största äventyrsbad som även rankats av Tripadvisor till världens bästa nöjespark, på Teneriffa. Här finns en stor mängd med nöjesattraktioner, pooler för alla åldrar och rutschbanor som startar på svindlande höjder. 
April, vinets månad 
 
I den pittoreska byn Tegueste på Teneriffa finns unika druvodlingar och flertalet inhemska vinsorter. Under april hålls en mässa där besökarna bjuds in till att prova på den lokala vin- och matkulturen och uppleva det extraordinära landskapet genom guidade turer. Mässan har fått starkt fäste genom åren och är idag en förebild inom vinturismen på hela ön. 
Hälsa på flamingos och lemurer 
För den som vill komma nära djur och fåglar i naturen finns det många parker runtom Kanarieöarna. Här finns fantastiska områden där man kan uppleva den inhemska vegetationen och det varierande djurlivet. Loro Parque på Teneriffa är en av de mest besökta djurparkerna i Europa och på Oasis Wildlife på Fuerteventura går det att möta flamingos och lemurer. För bara ett par år sedan öppnade Aquario Poema del Mar på Gran Canaria som är ett imponerande akvarium som tar med dig under havets yta bland hajar och clownfiskar. 
 
Om Kanarieöarna
Kanarieöarna är en spansk ögrupp belägen i Atlanten, som består av åtta öar – Gran Canaria, Teneriffa, Lanzarote, Fuerteventura, Hierro, La Palma, La Gomera och La Graciosa. Det tar ca 6 timmar med direktflyg från Sverige till ögruppen, som erbjuder en medeltemperatur på 19 °C under vintern och 23 °C på sommaren. Kanarieöarnas många olika landskap bildar ett perfekt resmål för naturälskare, atleter och familjer – från månliknande landskap på Lanzarote, bergiga Teneriffa och sanddynerna på Gran Canaria till regnskogen på El Hierro och La Gomera. Öarna erbjuder en livlig atmosfär för familjer, men även dolda pärlor för dem som vill uppleva folktomma stränder, trendiga musik- och konstfestivaler, miljövänliga boutiquehotell och unika strandbarer. Ögruppen är även en topp-destination för elitidrottare och för dem som söker upplevelser med inslag av sporter som golf, cykling, klättring, segling, surfing och dykning.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.