Estland finns många unika platser att upptäcka.

Estland är fullt av överraskningar och unika plaster som tar med besökare på spännande äventyr. Utforska landets rika historia, vackra landskap och kultur genom att besöka några av de mest fascinerande platserna landet har att erbjuda. Häribland Arvo Pärt Center, uppkallat efter kompositören som nyligen tilldelades det svenska Polar Music Prize.  I vårt grannland Estland finns många unika platser att upptäcka. Nedan listas fem besöksmål du inte får missa
 
Arvo Pärt Center tar ton
Arvo Pärt Center i Laulasmaa är beläget mitt i skogen omringat av ståtliga tallar. Med fönster från golv till tak och en panoramavy över den estländska grönskan kan besökare uppleva Arvo Pärts rika musikarv och i samklang med naturen. I år tilldelades Pärt det svenskt internationellt inriktade musikpriset Polar Music Prize, vilket befäster hans status som en av de mest betydande och inflytelserika tonsättarna i vår tid och i juni besöker han Stockholm för att ta emot det ärofyllda priset på plats.
 
360 graders loop på jättegunga
Den udda extremsporten kiiking tar den äventyrslystna besökaren 360 grader runt i en enorm gunga. Ståendes på kiikinggungan får man upp farten genom en speciell knäböjsteknik och händer samt fötter fästs med specialband. Kiiking en aktivitet för hela familjen och går att hitta på flera ställen runt om i Estland. Två exempel är Seikle Vabaks och Jõekääru camping. 
 
Under ytan i gammalt fängelse
Det gamla stenbrottet i Rummu har fyllts igen och är numera en vacker insjö och ett unikt besöksmål, med kristallklart vatten och en spännande sjöbotten. Dyk ner från båtbryggan tillsammans med en kunnig dykare och upptäck det övergivna fängelset och granskogen, som delvis ligger under vattenytan.
 
Adrenalinkick på höga höjder
”Walk on the edge” är en spektakulär upplevelse för den som antingen vill utmana sin höjdskräck, eller för den som inte har någon. Fastspänd går man längs kanten på TV-tornets tak i Tallinn – 175 meter upp i luften. För den som känner sig extra våghalsig kan man slå sig ned och dingla med fötterna utöver kanten för en ännu mer hisnande vy. 
 
Upplev Estland under jord
Följ med under jord och upplev Estlands spännande gruvmuseum. Museet ligger två timmars bilfärd från Tallinn, i den lilla staden Kohtla-Nõmme, och visar upp en del av landets historia genom den gamla gruvan som tidigare användes till att bryta ned oljeskiffer. Hoppa i gummistövlarna och sätt på pannlampan och se hur gruvarbetarna levde och arbetade på en minst sagt fascinerade plats. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.