Gastronomiska upplevelser och oupptäckta resmål

En ny undersökning från TUI visar att när svenskar planerar sina resor, är det många som värdesätter matupplevelser. En av fem säger att de letar efter bra matkvalitet och gastronomiska äventyr på resmålet. Det verkar som att svenskarna verkligen vill uppleva den lokala maten och kulturen på sin semester.

 Och inte långt efter det kommer önskan om att besöka nya och spännande resmål som inte är så vanliga. Det behöver inte vara exotiska ställen långt borta – det finns massor att utforska även i Europa!

Trenden med kulinariska äventyr ser ut att fortsätta växa, så det är spännande att se vart resorna tar oss i framtiden! Så här, alltså, TUI säger att fler och fler skandinaver börjar upptäcka en ny grekisk pärla som är superpopulär bland svenskarna just nu. De som bokar resor fokuserar mest på bra mat och nya, spännande resmål. Och även om man kanske inte har råd med en superlyxig resa, så vill man ändå unna sig lite kvalitet och lyx när man är iväg. 

Och kolla, här är tre tips på utflykter med mat- och dryckestema att hänga med på: 1. En tur på västra Kreta för att besöka en vingård och lära dig mer om olivoljeproduktionen. 2. En mat- och vintur på Rhodos med en lokal guide. 3. Att besöka en vingård på Mallorca och prova deras viner tillsammans med lite mat. Så där, nu vet du lite mer om vad svenskarna gillar när de bokar sina resor.

 Undersökningen gjordes online med över tusen personer mellan 18-79 år, så det är en ganska bra representation av vad folk tycker och tänker om sin semesterplanering.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.