Besöksnäring i Kosterhavet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Kosterhavets nationalpark och fem lokala aktörer inom Strömstads besöksnäring ska samverka för att skapa en hållbarare besöksnäring i Kosterhavet. I dagarna signerades partneravtal mellan nationalparken och Koster Adventures, Kosterhavets Ekobod, Kust Event, Lagunen Camping & Stugor och Pensionat Ekenäs Koster.

Grunden för det nya samarbetet är att varje företag har satt upp mål för hur de på fem års sikt ska utveckla sitt hållbarhetsarbete, och utifrån detta utveckla erbjudanden till sina gäster. Företagen kan också använda en speciell logotyp i sin kommunikation som visar att man är en del av Kosterhavets nationalpark. Tanken med partnerskapet är att områdets natur- och kulturvärden förmedlas och bevaras på ett säkert och inspirerande sätt.

—   Vi på Turistrådet Västsverige välkomnar lokala samarbeten av den här typen. Det man har åstadkommit i Strömstad är ett perfekt exempel på samverkan som ligger helt i linje med vår satsning Hållbarhetsklivet – Västsveriges samlade initiativ för en hållbar besöksnäring, säger Fredrik Lindén, VD Turistrådet Västsverige.

De fem lokala aktörerna blir nu en typ av ambassadörer för Kosterhavets nationalpark, som alla ska samverka för hållbar besöksnäring.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.