Digital transformation på Strawberry skapar resultat

Under de senaste 18 månaderna har Strawberry genomfört ett av Europas största digitaliseringsprojekt inom hotellbranschen. En genomgående förnyelse av alla digitala verktyg i koncernen har förenklat vardagen för de anställda på över 200 hotell och möjliggjort nya intäktsströmmar.
 
Den digitala förnyelsen gynnar 9 miljoner gäster per år med bättre lösningar för självbetjäning och förstärker de anställdas möjlighet att fokusera på gästerna när administrativa processer automatiseras och förenklas.
 
– När vi började arbetet med att implementera Strawberry Tech Stack i januari 2023 hade vi en klar vision om att göra saker och ting bättre och enklare för både gäster, kunder och anställda. Nu, 18 månader senare, när vi står vid mållinjen av det som har varit branschens största digitaliseringsprojekt, har vi inte bara fått en effektivitetsökning, utan det har också öppnat dörrar för nya intäkter och affärsområden. Vi ser redan resultatet av transformationen och ser fram emot allt vi kommer att lansera framöver nu när vi har en helt ny och modern molnbaserad teknikplattform, säger Eirik Bogsnes, VD för Hotel Services på Strawberry.
 
Strawberry började kartlägga den nya teknikplattformen 2020 och istället för att gradvis ändra och anpassa gamla system har koncernen investerat i nya lösningar och byggt en helt ny systemplattform. Stora investeringar ligger till grund för den digitala omvandlingen i kombination med att nära 20 000 anställda har fått helt nya verktyg som ska bidra till en bättre gästupplevelse och en mer optimal vardag.
 
Strawberry har haft ett team som designat arkitektur, hanterat datamigrering och integration, samt ett team för att genomföra själva implementeringen på hotellen. Dessutom har hotellen i kedjan delat med sig av egna erfarenheter för att hjälpa varandra i omställningsprocessen.
 
– Den nya plattformen är på en helt annan nivå än vad vi har haft tidigare och vad vi ser i stora delar av resten av branschen. Detta är teknik på nästa nivå och ger enorma möjligheter för företagets tillväxt framöver. Arbetet har varit mycket komplext och krävande, och implementering av nya system kräver både mod och insats från alla inblandade och lyckligtvis har vi många modiga, dedikerade och kunniga människor i företaget. Hela implementeringen har varit ett gigantiskt och imponerande agilt förändringsprojekt. I god Strawberry-anda har vi försökt att fira varje milstolpe på vägen och ser tillbaka på de senaste 18 månaderna som en berg- och dalbana av fantastiska upplevelser, säger Kari Anna Fiskvik, SVP Technology i Strawberry.
 
Det senaste hotellet i portföljen är Comfort Hotel Solna som får nya system den 4 juni. Investeringen i den nya tekniska plattformen är en del av företagets framtida strategi där klimatsmarta teknologiska lösningar är ett steg på vägen mot företagets mål att vara klimatneutrala i egen drift till 2030. Strawberry har också fått erkännande för arbetet med den nya tekniska plattformen och under Mews Unfold i Amsterdam den 29 maj mottog Strawberry priset Trailblazer of the Year för den kollektiva insatsen över hela företaget i arbetet med den nya tekniska plattformen.
 
– Det är naturligtvis stor ära att vi nu blir kontaktade av andra företag som arbetar med teknologi, bland annat inom hälso- och sjukvården, där de vill lära sig av oss hur vi sätter människor, upplevelser och service i centrum när vi utvecklar och implementerar ny teknologi. Att vi kan inspirera de som arbetar med så livsviktiga uppgifter för människor är ett stort erkännande till alla som har varit med i projektet, avslutar Fiskvik.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.