Annons
Annons

Clarion Hotel Sign skippar plasten, packar varor utan skyddsplast

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Under 2019 hade Clarion Hotel Sign, tillsammans med övriga hotell inom Nordic Choice koncernen, som mål att ta bort all onödig engångsplast. Nu utmanar hotellet sina leverantörer att leverera varor utan plast runt burarna, först ut i försöket är Grönsakshallen Sorunda.

– Tillsammans med Grönsakshallen Sorunda startade vi en testperiod på 10 veckor där målet var att hitta en lösning som fungerar och som bidrar till avlägsnandet av onödig packeteringsplast. Resultatet är häpnadsväckande och tillsammans har vi nu sparat 2760 kvm plast vilket motsvarar 1,5 ishockeyrinkar, säger David Viklund, Food & Beverage Manager på Clarion Hotel Sign.

Plasten är i första hand till för att hålla varorna på plats under färden, men efter en 10 veckors period med leveranser till Clarion Hotel Sign visar det sig att leveranserna klarat sig utan plast. Clarion Hotel Sign har inte noterat några skador på råvarorna och kvaliteten är densamma som tidigare.

– Vi jobbar ständigt med förbättringar av vår verksamhet vad det gäller hållbarhet och miljö. När frågan kom från Clarion Hotel Sign, om att testa plastfria burar, blev vi väldigt nyfikna på att se hur vi skulle kunna bibehålla samma höga kvalitet utan skyddsplast. Vi har fått bli mer kreativa med hur varorna packas så att de inte skadas under transport. Resultatet är förvånande, vi har lyckats att leverera samtliga varor utan skador samtidigt som vi har minskad plastanvändningen, säger Kenneth Hellberg, Försäljnings- & affärsutvecklingschef på Grönsakshallen Sorunda AB.

Genom att ta bort plasten, enbart från Grönsakshallen Sorunda, bidrar Clarion Hotel Sign med att spara plast motsvarande en fotbollsplan varje kvartal. Målet för hotellet är nu att utmana fler leverantörer i kampen mot plasten och sätta en ny standard för hela kedjan. 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.