Billingehus öppnar 2000 kvm spa i maj 2024 – en klassisk resort för nya retreats

Från grundarna av Varbergs Stadshotell & Asia Spa och Arken Hotel & Art Garden Spa kommer nu nästa stora satsning på spakartan. I maj öppnar Billingehus ett 2000 kvm spa med varma bad, bastur, rum för träning, yoga och avkoppling. De nya rummen för spa och hälsa går under namnet Earth Spa.
 
En klassisk resort för nya retreats med avstamp i Billingehus historia från starten 1970, går nu i mål med första etappen. Billingehus kommer genom sitt nya spa att vara en plats för kropp och sinne, avslappning och rörelse, vilket ger gästerna en unik upplevelse i kombination med berget Billingens vackra natur och aktiviteter såsom cykling, vandring och längdskidåkning.
 
Där vardagen alltid är avlägsen
Sedan starten för snart 30 år sedan har Lotus Hotel Group fortsatt att utveckla omtyckta destinationer för möten, spaupplevelser, god mat och dryck. Ständigt med siktet framåt och med hjärta för vad gästen vill ha eller kanske inte vet att hon behöver.
 
– Billingehus öppnade återigen dörrarna i juni 2023 och har mottagits med varm famn av både Skövdebor, Skaraborgare och andra gäster som har besökt oss från hela landet, berättar Lars-Olof Oskarsson, ägare och VD för Billingehus och Lotus Hotel Group. Vi är evigt glada för alla äventyrare, mötesgäster, cyklister, längdskidåkare, familjer, vandrare och livsnjutare som har förgyllt tillvaron på hotellet här sedan nyöppningen. Nu står snart vårt efterlängtade spa redo som blir en given och naturlig del i att stärka Billingehus som en självklar plats för kropp och sinne – själ och hjärta.
Anna Riis, spakonceptansvarig och ägare, var med från starten 2001 då Asia Spa tog form, med sina varma bad, japansk tvagning och ayurvedisk massage. Vad kan vi vänta oss här?
 
– När vi nu öppnar våra nya rum för spa & hälsa faller några sista pusselbitar på plats, berättar Anna. Billingehus med sitt unika läge på Västgötaslätten och platåberget Billingen, blir en miljö bortom den traditionella spaupplevelsen. Här skapas en plats och helhet för den så viktiga vilan, likväl som aktiv rörelse, ute och inne. Utanför väntar naturen och berget och allt vad det innebär för att grunda oss. Utbudet av varma bad, bastur och behandlingar, tillsammans med naturen utanför, bildar en unik helhet med upplevelser för hela kroppen och ett sinne i balans.
Den nya delen kommer att gå under namnet Earth Spa, som kännetecknas av kroppen och världen i en helhet och den grundande upplevelse som vi får av rörelse, naturen, meditation, massage och andning.
 
Billingehus Spa & Hälsa omfattar 2000 kvm med följande upplevelser:
  • Tre varma källor
  • Bastuoas med torrbastur, ångbastu och upplevelseduschar
  • Avslappningsrum och ljusterapi
  • Telounge
  • Behandlingsdel med stor variation av behandlingar
  • IR-bastu
  • Yogasal
  • Gym om 160 kvm
 
Ett händelserikt år väntar
Spachef Eva Ulfvengren leder arbetet framåt med det nya utbudet:
– Redan i höst startade våra första spännande och välgörande aktiviteter, berättar Eva. Nu i vår väntar bland annat yogaklasser, yogaretreat med soundhealing, yoga & vandringshelger och mer. 
Under 2025 väntar etapp 2 med ytterligare spadelar med tre pooler, takrestaurang samt en kongress- och eventlokal för ca 700 personer.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.