The Macallan har lanserat två nya single malts i The Harmony Collection

The Macallan har lanserat två nya single malts i The Harmony Collection, de utgör den andra upplagan i serien som släpps årligen i begränsad omfattning. Serien är inspirerad av The Macallans nyfikenhet kring kreativitet och innovation, där whiskyn skapas med en specifik karaktär i åtanke och man samtidigt utforskar förpackningens utformning genom återanvändande av ekologiska biprodukter.

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica lanseras för de inhemska marknaderna och Smooth Arabica kommer att kunna inhandlas i utvalda travel retail-butiker världen över. Med dessa två nya single malts hyllas kaffets värld, och som inspiration finner vi den etiopiska kaffebönan Arabica. Presentförpackningen till respektive whisky skapades delvis med återanvända material, där man även utnyttjat kasserade skal av kaffebönor.

The Macallans whiskymakare Steven Bremner har skapat två whiskys utifrån idén att de båda ska passa ihop med kaffe. Inför denna utmaning fördjupade han sig i kaffets värld genom att bjuda in världsledande experter inom området till en masterclass på The Macallan Estate. Inget lämnades åt slumpen, vilket innebar att allt från kaffeplantan till en kopp nybryggt kaffe var inkluderat i processen. Inspirerad av den etiopiska kaffebönan Arabica, från landet som är känt som kaffets födelseplats, valde Steven en kombination av amerikanska och europeiska ekfat för att uppnå de nyanser som utmärker dessa två single maltes. Inspired by Intense Arabica påminner om ett sött men ändå starkt espressokaffe och har en högre alkoholhalt på 44%, medan Smooth Arabica representerar smakerna hos en försiktigt kryddad och mjuk Americano och där alkoholhalten landat på 40%. Båda passar ypperligt till kaffe och visar upp ytterligare ett sätt att njuta av The Macallan.

De innovativa presentförpackningarna som bland annat innehåller återanvända kaffebönskal, en biprodukt i kaffetillverkningsprocessen, togs fram med hjälp av expertis i form av Michele Posocco från det italienska pappersbruket mill Favini. Resultatet är en intensivt röd färg på förpackningen till whiskyn Inspired by Intense Arabica, en nyans som ska återspegla frukten på kaffeplantorna, medan det livfulla gröna färgspektrumet på Smooth Arabica-kartongen representerar den orostade kaffebönan.

The Harmony Collection introducerades förra året och först ut var Rich Cacao, vilken tidigare under 2022 följdes upp av Fine Cacao. Båda visar upp just nyanser av choklad och kakao samtidigt som presentkartongerna tillverkades av bland annat kasserade kakaokapslar.

Inspired by Intense Arabica kommer att finnas tillgänglig på The Macallan Estate Bar, The Macallan Online Boutique samt hos premiumåterförsäljare, barer och restauranger runt om i världen från och med november i år. Smooth Arabicakommer att finnas tillgänglig i The Macallan Airport Boutiques, utvalda flygplatser runt om i världen samt China Hainan Island taxfree-butiker från november 2022.

Tillgänglighet: The Macallan Harmony Collection Rich Cacao kommer att finns tillgänglig hos exklusivt utvalda partners, däribland Operakällaren, Sturehof, Asian Post Office, Map Petite Maison.

Whiskymakarens noteringar:

The Macallan Harmony Collection Inspired by Intense Arabica

Alkoholhalt: 44%. 

Färg: Creme.

Doft: Tiramisu, cappuccino, pepparkaka, russin, mandlar, söt ek och vanilj.

Smak:Espresso, mörk choklad, russin, tiramisu, björnbär, vanilj, paranöt och söt ek.

Avslut:Lång, mörkrostat kaffe, balanserad sötma.

The Macallan Harmony Collection Smooth Arabica

Alkoholhalt: 40%

Färg: Toffé.

Doft: Malet kaffe, hasselnötter, söta russin, svarta körsbär, toffé, vanilj och söt ek.

Smak: Americano, russin, körsbär, mild kryddighet, valnöt, vanilj och ek.

Avslut: Kvardröjande, kaffebönor, sötma och krämighet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.