Pressbyrån öppnar satellitbutik i Linköping Resecentrum

När servicecentret i vänthallen på busscentralen i Linköping skulle avvecklas fick Pressbyrån en möjlighet att ta över lokalen. Nu öppnar Reitan Convenience i Sverige en butik för att serva de 5 miljoner bussresenärer som årligen reser och passerar centralen. Satellitbutiken är en del av en större satsning på mindre butiker, kopplade till en moderbutik.

Butiken är den senaste av Reitan Convenience i Sveriges satsning på satellitbutiker, kopplade till en närliggande moderbutik. Konceptet är en klassisk luckkiosk med fokus på storsäljande produkter. I butiken hittas allt från fika, korv, mat on the go till biljetter och andra tjänster. Butiken ligger i en av två väntsalar på Linköping Järnvägsstation/resecentrum och moderbutiken är Pressbyrån Linköping Centralstationen.

– Vi blev väldigt glada att kommunen gav oss möjligheten att öppna en ny butik när servicecentret skulle lägga ner. Vi hoppas kunna förenkla resenärernas vardag genom att tillgodose behov och bidra med en trygg plats för människor i rörelse, säger Isak Wondimu, Bygg- och etableringsdirektör, Reitan Convenience Sverige.

Den köpman som är ansvarig för den nya satellitbutiken är Hamid Seyed, som också driver Pressbyrån Linköping Central. Hamid har varit köpman i Reitan Convenience i många år och har tidigare drivit två olika Pressbyrån i Norrköping och nu i regionens största butik, Linköping Central.

Reitan Convenience har idag över 315 Pressbyrån runt om i Sverige och fortsätter sin ambition att vara Sveriges mest nytänkande kiosk för människor i rörelse.

Butiken på busscentralen i Linköping öppnar den 23 november.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.