GW gör favoritkorv med Pontus Frithiof

Receptet uppkom i samband med en lunch då en av Pontus favoritkockar Tor Stålhandske lagade en viltkorv till Leif. Under lunchen uttryckte Leif att korven var ”hialöst god”.  Med ett sådant charmerande uttalande på ett kvalitativt hantverk kan vi inte låta bli att låta fler ta del av Leifs favoritkorv som är enl utsago ”hialöst god”. Pontus team har även tagit fram ytterligare två korvar, hjortgrillare och en vildsvinschorizo. 

Efter stort arbete med att underlätta för konsumenter att sätta vilt på tallriken gör Svenskt Gårdsvilt det ännu enklare att äta vilt när de lanserar tre nya viltkorvar inför sommarens alla grillkvällar. Korvarna som är gjorda på svenskt viltkött av vildsvin och hjort kommer att ingå i sortimentet GW:s utvalda 

– Vi vill ju göra det enklare för fler att äta vilt, dels för att det är en fantastisk fin och god råvara, men också för att det är ett hållbart val av protein på tallriken. Här är tre nya fantastiska korvar som kommer vara perfekta att lägga på grillen i sommar, säger Christian Gylche, VD på Svenskt Gårdsvilt.

Pontus Frithiof och Leif GW Persson som båda är delägare i Svenskt Gårdsvilt, har tillsammans arbetat fram receptet för de nya produkterna. 


– Det har varit väldigt roligt att ta fram de här korvarna som är ett fint tillskott till hela Svenskt Gårdsvilts sortiment. Det känns väldigt bra att kunna erbjuda fler konsumenter produkter som sticker ut på grillen som samtidig är enkla att laga och lätta att älska, säger Pontus Frithiof. 

Alla Svenskt Gårdsvilts produkter är gjorda av svenskt viltkött från djur som har levt fria i naturen. Därför är viltkött är en hållbar och god råvara med låg klimatpåverkan, som är helt fri från antibiotika och andra tillsatser. Svenskt Gårdsvilt vill göra det enklare för konsumenter att äta hållbart, nyttigt och göra viltkött mer tillgängligt för alla. 

Korvarna från Svenskt Gårdsvilt finns nu att köpa i utvalda Ica-, Coop- och Hemköpbutiker. 

 

Om Svenskt Gårdsvilts viltkorvar

Viltkorv – Hialöst god

En ny viltklassiker gjord på vildsvin och hjort, kryddad med enbär, timjan och rosmarin. Helt enkelt en hialöst god viltkorv ur Svenskt Gårdsvilts sortiment GW:s utvalda. 

Kötthalt: 95,2%. 

 

Vildsvinschorizo 

En kryddig korv på vildsvin men smak av paprika och vitlök. Vildsvinschorizon är en produkt ur Svenskt Gårdsvils sortiment GW:s utvalda.

Kötthalt: 93%.

 

Hjortgrillare

En smakrik viltkorv med klassiska smaker som är utmärkt att grilla eller steka. 

Kötthalt: 88,1%

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.