Annons
Annons

Grand i Lund utökar sin verksamhet med ny bakficka

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Grand Hotel i Lund öppnar en ny bakficka och uteservering som kommer att få namnet Ingrid. Öppningsdatumet är den siste april, samma dag som studenterna i Lund sjunger in våren. Namnet är en hommage till legendariska Ingrid Persdotter som mellan åren 1909 till 1922 ansvarade för Grands anrika Bistro Gambrinus. 

”– Vi tyckte att det kändes självklart att lyfta fram en stark kvinnlig personlighet från Grands över 120 år långa historia” säger Maria Paulsson, VD för Grand Hotel i Lund. ”Det var Ingrid Persdotter som först lyckades att locka universitetets studenter till Grand och la grunden till att hotellet fick den unika blandning av gäster som vi är så stolta över att ha än idag. Dessutom så hette min farmor Ingrid och alla kvinnliga familjemedlemmar har just Ingrid som mellannamn, det understryker att Grand Hotel i Lund är ett familjeföretag.”

Serveringen på Ingrid utgår från en klassisk lucka där gäster på kontinentalt vis beställer sin mat och dryck. På menyn finns ett rikligt utbud av olika smörrebröd, inte mindre än 12 olika viner och ölsorter på fat, kaffe och mjukglass. Även på Ingrid, precis som på hotellet i stort, är ledordet ”grandmässigt”. Smörrebröden som erbjuds är inspirerade av Köpenhamns främsta smörrebrödsetablissemang, men av ett mer elegant snitt och på lokalt producerade råvaror. Mjukglassen görs efter ett hemligt grand-recept som tagit hotellets kökschef Martin Hansen åtskilliga månader att få fram och toppas lyxigt med exempelvis havtornskola eller hallonmaräng. Kaffet är specialrostat och kommer från Lilla Kafferosteriet i Malmö och vinerna, som gärna serveras på karaff, är noggrant utvalda.

Som gäst hos Ingrid sitter du på hotellets nya uteservering och blickar ut mot det hörn av Bantorget där den splitternya piazzan möter Lilla Fiskaregatans gatumyller. En pulserande del av centrala Lund som dessutom allt som oftast bjuder på magisk eftermiddags- och kvällssol. Dock behöver Ingrids gäster inte oroa sig för att ha vädrets makter med sig eftersom serveringen, vid behov, är väl inbyggd med regntäta parasolltak, justerbara väggar och anpassningsbar infravärme.

”- Vi ser fram emot att bidra till att blåsa nytt liv i det omgestaltade Bantorget och är säkra på att vår nya servering kommer att bli en självklar mötesplats under vår- och sommarsäsongen” fortsätter Maria Paulsson. ”Gäster kan dessutom välja att få mycket av det som finns på menyn som take-away och vi tror att många kommer att vilja att ta med sig till exempel sin glass och kaffe ut på torget”.

Grands nya bakficka kommer att hålla öppet fram till slutet av september och har redan flera specialarrangemang inplanerade, bland annat kommer det här att arrangeras surströmmingspremiär i augusti och oktoberfest strax innan Ingrid stänger igen sin lucka för säsongen.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.