Frida Ronge har tidigare skapat flera framgångsrika restaurangkoncept för Strawberry. Nu tar hon steget in i rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser i den nordiska koncernen.
Strawberry har under det senaste året positionerat sig som en av de ledande aktörerna i Norden inom upplevelser, och ambitionen är att mat och dryck ska bli en ännu större del av koncernens satsning. Från november kliver den svenska stjärnkocken Frida Ronge in i rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser på Strawberry.
– Mat och dryck är ett av de områden som utmärker sig som strategiskt viktigt både för gäster och anställda, och där vi dessutom kan göra en stor skillnad. Under flera år har Frida utvecklat framgångsrika restauranger och spännande koncept och nu ser vi fram emot att ta detta samarbete ännu ett steg vidare i och med att frida Frida tar rollen som Kreativ Ledare för Hållbara Matupplevelser, säger Harald Bjugstad-Holm, Hållbarhetsdirektör på Strawberry.
Ronge har tidigare utvecklat koncept som restaurang Vrå i Göteborg, TAK Stockholm och TAK Oslo för Strawberry och är känd för att skapa matkombinationer som blandar det bästa från nordisk och japansk matkultur.
– Att fortsätta arbeta med mat och nu med mer fokus på hållbarhet i en ännu större omfattning inom Strawberry känns otroligt ärofyllt och kul. Jag ser verkligen fram emot att få skapa upplevelser tillsammans med teamen i koncernens universum med fokus på god, hållbar mat, säger Frida Ronge.
– Frida ska bidra med sin erfarenhet och kompetens för att skapa hållbara matupplevelser för våra gäster och medlemmar. Där kommer det mycket spännande framöver, avslutar Harald Bjugstad-Holm.
Ronge började i rollen den 1 november och blir en del av WeCare-teamet på Strawberry.