Dafgårds lanserar nyheter tillsammans med TV-kocken Wichudaporn Chaiyasaeng

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Du känner säkert igen Wichudaporn, Den superglada och matkunniga, duktiga tjej som vi i förra säsongen av Sveriges Mästerkock fick möjligheten att följa. Hon slutade på andra plats i tävlingen. Nu är hon aktuell med tre nya rätter som hon i samarbete med Dafgårds lanserar. 

Vi har fått möjligheten att ställa några frågor till henne som du också kan ta del av här nedan. 

Nu lanserar Dafgårds ett samarbete med TV-kocken Wichudaporn som var en av årets finalister i succéprogrammet ”Sveriges mästerkock”. De tre nya rätterna har smaker från Asien och består av Chicken Pad Thai, Chicken Panang och Chicken Teriyaki.

– Ända sedan jag var liten har jag stått bredvid min mamma i köket. Det är hon som har lärt mig allt om thailändsk matlagning, där bra råvaror och mycket smak är det allra viktigaste. De nya rätterna har jag tillsammans med Dafgårds lagat från grunden i deras stora kök i Källby– allt för att du ska få en smakupplevelse av Asien på bara några få minuter, säger Wichudaporn Chaiyasaeng.

Dafgårds utvecklar ständigt nya produkter och produktkategorier för att bredda sortimentet och attrahera nya kundgrupper. Produkterna som Dafgårds och Wichudaporn har tagit fram är de enda i nuvarande sortiment med asiatisk inriktning.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Wichudaporn. Smaksinnet är hennes styrka och nu med de nya asiatiska rätterna kan vi erbjuda våra kunder en smakupplevelse i ett nytt produktsegment. För oss på Dafgårds är det viktig att ständigt utvecklas och utmana oss själva och därför ser vi med spänning fram emot hur de här rätterna ska tas emot, säger Magnus Dafgård, vice VD på Dafgårds.

- Jag vill uppmana god mat

Vem är Wichudaporn

Mitt namn är  Wichudaporn och jag är 37 år gammal och gift med min man Christer. Jag är från Yasothon i norra Thailand. Jag har bott i Sverige i 10 år och älskar matlagning.

När upptäckte du ditt matintresse?  

Jag upptäckte mitt intresse för mat när jag var 9-10 år. Jag lagade mycket mat ihop med mamma som lagade mat och sålde den i byn.

Vilken mat tycker du själv om att laga?  

Jag har ingen favoritmat, jag tycker all mat är god och det beror på vad jag känner för stunden.  
Man får olika upplevelser av olika smaker och då blir det svårt att jämföra maten.  

Varför sökte du till Sveriges Mästerkock?  

Jag har sökt  flera köksjobb i Sverige men det har varit svårt när man inte har någon restaurangutbildning. Alla jobb kräver utbildning och erfarenhet. Jag visste att jag lagar bra mat så tänkte att jag skulle söka Mästerkocken för att jag skulle få en chans att visa det.  

Hur var det att tävla?

  
Det var stressigt, man vet inte vad som skulle hända. Det var mycket tuffare än jag trodde. Men samtidigt var det kul och jag lärde mig mycket.  

 

 

 

Vilka moment var svårast i tävlingen?

 Det var när jag fick svenska rätter som jag inte hade en aning om vad det var för något, typ oxfile Provencande. Men jag struntade i det och gjorde min egen tolkning av rätten med oxfilé. Men det gick inte så bra.  

Hur kommer det sig att du har ingått samarbete med Dafgårds?  


Dafgårds kontaktade mig och visade mig runt i deras kök, jag tyckte om hur de arbetade och att man tar hand om varandra och verkligen bryr sig om maten. Jag tackade ja för att  göra min egna smaker så som jag ville ha dem.  Det var inte alls svårt att tacka ja till erbjudandet   för att det är ett företag jag tycker om och som är känt hemma i Grästorp då det inte ligger långt därifrån.  Jag hoppas att de säljer mycket så det blir ett långt samarbete. Jag vill uppmana alla att köpa mina rätter så jag kan laga ännu mer god mat.   

Kan du beskriva dina rätter för oss? 


Jag har gjort 3 olika rätter, Panang, Pad Thai och Teriyaki  
Chicken Panang  – Du kommer få en upplevelse med denna, det är min mammas hemliga recept. Det är kokosgrädde, röd curry, kyckling , paprika och ris. Vi använde ingen buljong utan allt är lagat från grunden.  
Chicken Pad Thai – Den är gjord på bla nudlar, tamarin, palmsocker. Vi testade oss fram med olika nudelsorter då det var viktigt att det skulle förbli bra när man värmde rätten. 
Teriyaki –  Det är nudlar med kyckling och broccoli, vi har även gjort en mycket god sås som också kommer från min mamma.  

 

Vilken är din favorit rätt?

Har ingen, all mat är god! 

Vilken är din favorit krydda?

Jag älskar vitlök 

Vilken är din favorit i Juryn i Sveriges mästerkock?

Leif så klart.

Vad äter du absolut inte.?

Surströmming, vågar jag inte smaka. 

Om du fick välja en maträtt att leva på resten av livet, vad blir de då?

Skaldjur  

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.