Ett kopp av vad sommaren kan erbjuda!

Jag är glad att kunna berätta att jag dricker 15 koppar kaffe varje dag, ett faktum som jag ofta nämner och som gör mig stolt. Kaffe är inte bara gott, utan också en fascinerande dryck som kan avnjutas i många olika former.

Jag älskar särskilt mörkrostat kaffe med en skvätt grädde. Från den första koppen på morgonen till den sista på kvällen njuter jag av varje klunk. En av mina favoritsaker är att besöka ett kafé med en vän och njuta av en kopp kaffe och ett bakverk. 

Vi försöker undvika att prata om jobbet, även om det kan vara svårt eftersom vi båda älskar våra jobb. Men det slutar alltid med att vi har jättetrevligt och njuter av varandras sällskap medan vi njuter av våra godsaker. På tal om godsaker så undrade jag över fika och dess betydelse idag. 

Efter lite efterforskningar fann jag att fika alltid har varit en viktig del av den svenska kulturen, och det fortsätter att vara en älskad tradition. Det är fantastiskt att se hur något så enkelt som att dela en kopp kaffe kan ge så mycket glädje och lycka i människors liv. 

Fika och kaffe är två mycket svenska traditioner som har blivit oerhört populära genom åren. Det finns knappast någon som inte har hört talas om dessa två begrepp, och många svenskar kan säkerligen inte tänka sig en vardag utan en kopp kaffe eller en stunds fika.

Men var kommer egentligen dessa traditioner ifrån, och hur har de utvecklats genom åren?

Förmodligen har svenskarna fikat och druckit kaffe i flera hundra år, men det var under 1800-talet som fikat som vi känner det började ta form. Vid den tiden blev det allt vanligare att träffas över en kopp kaffe och något sött tilltugg, och det fanns många kaffehus runt om i landet där man kunde göra detta.

Under 1900-talet blev fikat och kaffedrickandet ännu mer populärt. I och med industrialiseringen och den ökade fritiden blev det allt vanligare att träffas över en kopp kaffe på caféer eller hemma hos varandra. Under denna tid började också kaffekulturen utvecklas i Sverige, med nya kaffesorter och bryggmetoder.

Idag är fika och kaffe en viktig del av svenska kulturen. Det är en social aktivitet som människor njuter av både på jobbet och fritiden. Det finns många olika sorters kaffe och kakor att välja mellan, och varje region i Sverige har sina egna specialiteter.

Fika och kaffe har även blivit en viktig del av turismen i Sverige. Många besökare vill uppleva den svenska fikakulturen, och det finns många caféer runt om i landet som erbjuder traditionella svenska kakor och annat gott till kaffet.

Idag under min tid bakom datorn fyllde jag koppen med Zoégas nyhet, deras sommarkaffe. 

Ett mycket trevligt kaffe som har en mycket fin smak av vinbär. Det som jag tyckte var mest spännande med kaffet var avslutet som bjöd på smaken av vanilj, vilket man inte har sparat på smakmässigt! 

Kaffet fick verkligen en sommar”feeling” i sitt uttryck. 

Jag gillar det enormt mycket och kommer fortsättningsvis att köpa det så länge det finns i handeln att tillgå. Gott bra och fint ur många aspekter. Och du , visst är paketet snyggt också?!

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.