Försäljningssuccén Bread & Butter fortsätter skörda framgångar på den svensk marknaden – lanserar limiterad reserve line

Det amerikanska vinvarumärket Bread & Butter från Kalifornien har sedan Sverigelanseringen 2020 hyllats av såväl sommelierer som slutkonsumenter och har på kort tid lyckats bli ett av de snabbast växande varumärkena på Systembolaget. Bread & Butters viner är stilrena och druvtypiska som tillsammans med namnet och den grafiska profilen andas enkelhet. Bakom framgångarna står den prisbelönta veteranvinmakaren Linda Trotta, vars filosofi anspelar på värdet av prestigelöshet – ett bra vin är ett vin du tycker om.
Nu utökas Bread & Butters utbud ytterligare på den svenska marknaden med tre nyheter i en limiterad reserve line, som finns tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment: Cabernet Sauvignon 2020, Cabernet Sauvignon 2021 och Chardonnay 2021. Etiketterna i reserve line går helt i svart tillskillnad från den ordinarie.
 
– Det är väldigt roligt att våra viner säljer så bra i Sverige och därför är det extra spännande att få presentera våra exklusiva viner. De har gjorts på druvor från Napa Valley, Russian River och Sonoma och har lagrats på franska ekfat. De har mycket smak, värme och karaktär, och passar lika bra om man vill lyxa till vardagen som för festliga tillfällen, säger Linda Trotta, vinmakare Bread & Butter.
 
Bread & Butters Pinot Noir 2020 och Chardonnay 2020 (750ml, 169 kronor) finns i Systembolaget ordinarie sortimentet, på alla Systembolag i Sverige. Vinhusets övriga utbud: Merlot 2019, Cabernet Sauvignon 2019, Rosé 2020, Sauvignon Blanc 2020, Pinot Noir 2020 (box) finns i beställningssortimentet, som under våren utökas med en Reserve line.
Sophronie Wines, Bread & Butters svenska vindistributör, med många års erfarenhet i branschen, arbetar strategiskt för att ytterligare stärka och positionera Bread & Butters portfölj och varumärke i Sverige.
 
– Vi är mycket stolta över att få vara en del av Bread & Butters fantastiska resa. Mottagandet har varit fantastiskt mycket tack vara Linda Trottas kompetens och förmåga att skapa fantastiska viner med bibehållen kvalitet, årgång efter årgång. De kaliforniska vinerna toppar många listor och hyllas världen över så även i Sverige., säger Kalle Rosén, vd Sophronie Wines.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.