Viner med stor karaktär och tydliga smaker

Årgång 2019 av George Duboeuf Morgon lanseras i mars på Systembolaget.

2019 var en extrem årgång. Frost i april, höga temperaturer under sommaren och hagel i augusti minskade skördeuttagen markant. En mindre skörd, men med hög koncentration och kvalitet.

Odlingarna kring byn Morgon ger för regionen Beaujolais något kraftigare viner. Här med en ungdomligt bärig smak med inslag av skogshallon, körsbär och örter.

Det är svårt att prata om Beaujoulais utan att nämna dess främste ambassadör, Georges Duboeuf. Mannen som började sälja vin från sin cykel och som tack vare påtryckningar från stjärnkocken Paul Blanc startade den negociant-verksamhet som kom att sprida regionens namn över världen.

I årtionden har den blommiga etiketten träffat nya konsumenter och fungerat som dörröppnare för regionen i stort. Duboeufs styrka ligger i den långsiktiga relationen med odlarna och den svårslagna erfarenheten med att locka fram det bästa av området till överkomliga priser.

Då Georges lämnade oss tidigt förra året tog sonen Franck över mantel.

Georges Duboeuf Morgon Artnr 5106
Pris 109:

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket prisvärt vin som har fantastisk smak. Låt vinet tempereras till 16 grader. Detta gradantal passar vinet ypperligt då du bjuds på höjden på tydliga toner av skogshallon. Vinet har genomgående en smak av körsbär som gör att vinet upplevs som fylligt. Avslutet har en örtig och mycket trevlig smak.

Vinet känns “saftigt” och lättsamt. Detta är ett vin som vi tror du kommer njuta absolut bäst till grillade grönsaker i sommar samt veggierätter redan nu. 

Vi tipsar dig att prova vinet till grillad röd paprika. Vi provade denna kombination och tycker vinet och grillad paprika med fetaost blev en riktigt trevlig upplevelse!

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X

Georges Duboeuf Beaujolais-Villages Artnr 5003
Pris 89:

Årgång 2019 av vinet som satte Beaujolais-Villages på kartan når systembolagets hyllor i mars.

2019 var en extrem årgång. Frost i april, höga temperaturer under sommaren och hagel i augusti minskade skördeuttagen markant. En mindre skörd, men med hög koncentration och kvalitet.

Vinet är typsikt för en Beaujolais-Villages med sin ungdomliga bärighet med inslag av skogshallon, viol, blåbär och körsbär.

Det är svårt att prata om Beaujoulais utan att nämna dess främste ambassadör, Georges Duboeuf. Mannen som började sälja vin från sin cykel och som tack vare påtryckningar från stjärnkocken Paul Blanc startade den negociant-verksamhet som kom att sprida regionens namn över världen.

I årtionden har den blommiga etiketten träffat nya konsumenter och fungerat som dörröppnare för regionen i stort. Duboeufs styrka ligger i den långsiktiga relationen med odlarna och den svårslagna erfarenheten med att locka fram det bästa av området till överkomliga priser.

Då Georges lämnade oss tidigt förra året tog sonen Franck över mantel.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Ytterligare ett vin som vi föreslår till grillmat i sommar. Här ligger smaken av skoghallon mycket högt och toner av viol touchar fram lite då och då. Vi upplever en fantastiskt trevlig ton av blåbär som framför allt vi upplever på höjden i vinet. Vinet bottnar  i en mjuk körsbärston. Temperera gärna vinet till 16 grader. Vinet är trevligt till grillmat och fantastiskt till veggie.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.