Annons
Annons

Viner med kraftfullt uttryck

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

På de Sicilianska sluttningarna av Europas största och lika så aktiva vulkan Etna, produceras några av Italiens kanske mest intressanta viner. Här har familjen Benanti varit pionjärer i att ta fram högklassiga viner trots ett minst sagt utmanande mikroklimat och vetskapen av att nya lavautbrott kan stå bakom knuten och lura.

Det känns otroligt spännande och roligt att få testa dessa viner och få känna både kraften och uttrycket i dem. Vi skulle vilja rekommendera dessa tre alternativ nedan. Vinerna kommer från Vintedge.se Kolla gärna in deras sajt för fler alternativ på trevliga viner.

Etna Rosso DOC

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet 

Wow, kan vi få inleda så när vi ska beskriva detta vin. Vinet är utsökt! Vi tror att vinet absolut kan avnjutas tillsammans med en fin entrecôte. När vi avsmakar vinet inser vi hur bra vinet klara sig helt på egen hand i glaset. Vi ser många maträtter där vinet skulle kunna passa till.

Vi väljer att rekommendera vinet till en ostbricka med mellanlagrade ostar. Vi tror vinet kommer både lyfta sig själv och ostarna i dess kombination. Vinet har en mycket elegant smak genomgående av mörka bär och en fin syra. På höjden finner du tonerna av körsbär och syrligheten från röda vinbär. Notera gärna och låt dig förföras av den fina lena smaken av lakrits som du bjuds på i vinet avslut. Ett underbart vin som briljerar!

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Contrada Monte Serra Etna Rosso DOC

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet 

Ytterligare ett vin med en ”wow-faktor”. Smaken är bestämd och det ligger en stramhet i vinet som är mycket trevlig, samtidigt som tonerna av mörka bär blommar ut i vinet. Vi tror att du kommer njuta detta vinet absolut bäst tillsammans med en lyxig ostbricka som bjuder på lagrade ostar, gärna några hårdostar med mycket smak också. 

Vi väljer att temperera vinet till 18 grader och tycker att vinet får en bra struktur vid detta gradantal. Vi vill gärna påpeka att vinet är extremet elegant och känns moget men det kräver både tyckte och smak för att uppskatta vinet.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Etna Bianco DOC

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet 

Vinet som verkligen bjuder intill friska syrliga smaker. Detta vin är utsökt i sin smak. Här kommer du bjudas på smaken av friska syrliga gröna äpplen på höjden och tonerna från nyplockade gröna päron. Vinet har en trevlig friskhet. 

Vi enas om att vinet blir ett utmärkt val tillsammans med musslor som kokas upp i grädde och gärna en skvätt från vinet i såsen för att öka på syran i rätten . Vi rekommenderar även detta vin till rökta färska räkor. Detta är ett vin som du bör införskaffa till nyåret om du tänker dig skaldjur på menyn.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 9X

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.