Annons
Annons

Valio lanserar Oddlygood® Veggie Cheddar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Valio breddar sin produktserie Valio Oddlygood® med en ny smak på det växtbaserade alternativet till ost – denna gång med den omtyckta smaken cheddar.

Med karaktäristisk cheddarsmak och smältegenskaper, är tillskottet Valio Oddlygood® Veggie Cheddar det optimala pålägget i en grillad toast eller på burgaren. Efterfrågan på växtbaserade alternativ ökar, och med produktserien Oddlygood® tog Valio steget in på den växtbaserade marknaden i mars 2018. Förra året lanserades seriens första växtbaserade- och glutenfria alternativ till ost, med smak av Gouda. Den rivna varianten är idag den mest populära på marknaden.


– Veggie har blivit varmt välkomnad av konsumenter, som längtat efter goda växtbaserade alternativ till ost med bra smältegenskaper. Därför är det extra kul att nu få presentera Veggie i en ny smak, säger Veronica Kumlien, Produktchef på Valio Sverige.

Hållbar förpackning
Valios hållbarhetsarbete är högt prioriterat, vilket syns i de nya förpackningarna för Oddlygood® Veggie slices. Genom ökat användande av återvunnen- och växtbaserad plast, har Valio minskat klimatutsläppen för de nya förpackningarna med 51 procent. 

Oddlygood® Veggie Cheddar består av sheasmör, rapsolja och kokosfett, och är helt fri från både palmolja och soja. Produkten är ett av få växtbaserade alternativ till ost som produceras i Norden och är berikad med vitamin B2, B12 och D, samt Jod och kalcium, för att tillgodose de som väljer växtbaserat, med ett näringsrikt substitut till ost.

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord: 

Spännande nyhet som dykt upp.  Tydliga cheddar, bra struktur och riklig smak och bra “ost”-karaktär. 

Vi tycker inte att osten drar åt något speciellt håll. Utan är precis det vi förväntas oss av osten smakmässigt. Den har den där “ost”-känslan och perfekt att addera på en smörgås eller på andra rätter där cheddarost ska lyfta rätten. Stort plus för denna Veggieost då den är överraskande god!

Vi vill ge ett stort plus till att man valt att skiva produkter , lätt att hantera och perfekt att ställa direkt på frukostbordet tycker vi!

 

Xperhotelsandtable tilldelar osten 9X av 10X

 

Valio grundades i Finland 1905. 1994 introducerades Valio i Sverige och 2002 lanserades de första laktosfria produkterna på den svenska marknaden. Varje år investerar Valio ca 250 miljoner kronor i forskning, utveckling och nya innovationer. Satsningen har resulterat i ett av marknadens bredaste sortiment av laktosfria produkter som smakar som de ska. Nu har Valio överfört den kunskapen till växtbaserat och erbjuder ett växande sortiment av gurt, dryck och alternativ till ost under varumärket Oddlygood. Valio är även känt för sitt goda smör och krämiga yoghurt. De senaste tio åren har Valio kontinuerligt ökat tillväxten på den svenska marknaden och omsatte 1 250 MSEK under 2019. Resan med att utveckla goda och hälsosamma produkter för ditt välbefinnande fortsätter även i framtiden. Läs mer på www.valio.se

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.