Tre av Rotaris Metodo Classico byter årgång

Nu är det dags att byta årgång för tre av Mezzacoronas Metodo Classico under varumärket Rotari. Nya årgångar är 2016 för Rotari Blanc de Blancs Extra Brut och 2017 för både Rotari Brut Riserva och Rotari Rosé på 75 cl.

Rotari Brut Riserva och Rotari Blancs de Blancs Extra Brut består av 100 % chardonnay, medan Rotari Rosé även innehåller 25 % pinot noir. Druvorna som växer på kalkrik jordmån handplockas från olika vingårdslägen vid Dolomiternas fot.

Kooperativet Mezzacorona grundades redan 1904. I dag har de mer än 1 500 kvalitetsmedvetna odlare som satsar stort på att hela kedjan är miljömässigt och långsiktigt hållbar. Vingårdarna sköts med minsta möjliga miljöpåverkan, bland annat med organisk gödning och biologiska metoder. Mest kända är de mousserande vinerna under varumärket Rotari.

Rotari Rosé vilar minst 24 månader på sin jästfällning. Vinet är friskt och fruktigt elegant med inslag av smultron, persika och blodapelsin. För Rotari Brut Riserva är tiden på jästfällning minst 36 månader. Här finns komplex och nyanserad smak av citrus, äpplen, vita blommor och rostat bröd. Rotari Blancs de Blancs Extra Brut ligger hela 48 månader på jästfällning. Vinet är kruttorrt med en frisk och fruktig elegans med inslag av brioche, grapefrukt, äpplen och en fin mineralitet.

Nr 7567, Rotari Brut Riserva, 2017 (75 cl)

Pris: 129 kr Ordinarie sortiment

Nr 7701, Rotari Brut Rosé 2017 (75 cl)

Pris: 129 kr Ordinarie sortiment

Nr 77156, Rotari Blancs de Blancs Extra Brut 2016 (75 cl)

Pris: 159 kr Beställningssortimentet

Xperhotelsandtable rekommenderar dryckerna med följande ord:

Här är en serie av tre flaskor som kommer vara ypperligt för nyåret tror vi. Roatri är alltid en butelj att lite på. Vi tycker det är trevligt med dessa drycker då alla tre har ett mycket lyxigt uttryck gällande dess smak. Här kan du kombinera finaste chokladen till dina favorit kanapéer till nyåret. Dessa är fantastiskt att lyxa med på nyåret och skåla in nya året med.  Dessutom fungerar till flertalet rätter.

The Wineagency är en av de ledande importörerna av kvalitetsvin i Sverige under ledning av Ann Burgaz, vd och ägare. Vår kunskap om den svenska vinbranschen gör oss till ett erfaret team inom alla områden på varans väg från producent till kund. Företagets säljstyrka samarbetar entusiastiskt och framgångsrikt med de bästa restaurangerna i Sverige och våra produktutvecklare, logistiker och administration ser till att våra viner finns på rätt plats i rätt tid till rätt pris

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.