


Visst älskar man tacos i alla dess former? Vi på Xperhotelsandtable blir därför extra peppad när vi får oss tillhanda några recept som kan förgylla fredagsmyset. Vi har testat oss igenom recepten och vill framhålla att Pulled park tacos med kålsallad och picklade rödlök är enastående god och blev vår favorit
Pulled pork tacos med kålsallad och picklad rödlök
Ingredienser:
Pulled Pork
500 g benfri fläskkarré
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix Hot Cayenne
Ingredienser:
Pulled Pork
500 g benfri fläskkarré
1 påse Santa Maria Taco Spice Mix Hot Cayenne
Aluminiumfolie
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
Santa Maria Chili Mayo
1 kruka koriander
1 kruka koriander
Gör så här:
• Värm ugnen till 175 °C.
• Värm ugnen till 175 °C.
• Gnid in köttet med kryddmixen och slå in i aluminiumfolie. Tillaga i ugnen i minst 80 minuter.
• Låt köttet vila och dra sedan isär det med två gafflar.
• Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Låt vila 30 minuter.
• Strimla kålen.
• Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, pulled pork, picklad rödlök, chilimayo och koriander.
Ingredienser:
400 g pulled vego eller vegofärs, naturell
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 msk rapsolja
Gör så här:
• Stek vegoproteinet i rapsoljan. Tillsätt kryddmixen.
1 påse Santa Maria Fajita Spice Mix Original
1 msk rapsolja
Picklad rödlök
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
1 st rödlök
1 dl vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk salt
Chilimayo
1 dl vegansk mayo
0,5 msk sriracha
Tillbehör
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
1 paket Santa Maria Tortilla Original Small (8-pack)
400 g blandad, strimlad kål
1 kruka koriander
Gör så här:
• Stek vegoproteinet i rapsoljan. Tillsätt kryddmixen.
• Skiva löken tunt och blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Låt vila 30 minuter.
• Strimla kålen.
• Stek eller grilla tortillan. Lägg på strimlad kål, vegoproteinet, picklad rödlök, chilimayo och koriander.

