TESTAT: Unik dubbellansering och 50 år på de

1974 satte Zetas grundare Fernando Di Luca, vårt lands okrönte olivoljekung, de första flaskorna olivolja av märket Zeta på de svenska butikshyllorna. Det uppmärksammar vi med två nyheter, en Jubileumsolivolja som är en påminnelse om den olja som fanns i Fernandos barndomshem och en som är extra rik på smak och antioxidanter och som bär hans eget namn. Det har nu gått 50 år sedan den första Zeta-olivoljan lanserades i svenska butiker. Och nu firas det av rejält. Zeta Jubileum 1974-2024 Extra Jungfruolivolja 50 cl finns i en begränsad upplaga att köpa på Ica och Coop, priset är cirka 139 kronor. Såklart har Xperhotelsandtable.se tittat närmare och testat produkterna

 

Xperhotelsandtable rekommenderar Selezionato da Fernando med följande ord:

Smak: Smaken genomsyras aV smaken av gröna solmogna tomater. Sälta är väldigt fint balanserad avslutet präglas stort av smaken av dess peppriga toner. 

Passar till: Oljan passar utmärk att ringa över det nybakade brödet liksom till pastan.

Sammanfattning: Detta är en olja som vi upplever har en framtonad beska i smaken som framför allt framträder i eftersmaken. Detta gör att den lyfter rätter på ett angenämt sätt. Oljan passar extra bra tycker vi tillsammans med rätter där du arbetar med tryffel i maträtten. Passa även på att plocka med dig från hyllan kompisen till olja med namnet Jublieum. Den väljer vi att ringla över en sallad med mozzarella. Kombination är helt magiskt. Testa! 

Olive oil in a wooden bowl on a table, closeup view
Caprese salad with mozzarella, tomato, basil and balsamic vinegar arranged on white bowl

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.