1974 satte Zetas grundare Fernando Di Luca, vårt lands okrönte olivoljekung, de första flaskorna olivolja av märket Zeta på de svenska butikshyllorna. Det uppmärksammar vi med två nyheter, en Jubileumsolivolja som är en påminnelse om den olja som fanns i Fernandos barndomshem och en som är extra rik på smak och antioxidanter och som bär hans eget namn. Det har nu gått 50 år sedan den första Zeta-olivoljan lanserades i svenska butiker. Och nu firas det av rejält. Zeta Jubileum 1974-2024 Extra Jungfruolivolja 50 cl finns i en begränsad upplaga att köpa på Ica och Coop, priset är cirka 139 kronor. Såklart har Xperhotelsandtable.se tittat närmare och testat produkterna
Xperhotelsandtable rekommenderar Selezionato da Fernando med följande ord:
Smak: Smaken genomsyras aV smaken av gröna solmogna tomater. Sälta är väldigt fint balanserad avslutet präglas stort av smaken av dess peppriga toner.
Passar till: Oljan passar utmärk att ringa över det nybakade brödet liksom till pastan.
Sammanfattning: Detta är en olja som vi upplever har en framtonad beska i smaken som framför allt framträder i eftersmaken. Detta gör att den lyfter rätter på ett angenämt sätt. Oljan passar extra bra tycker vi tillsammans med rätter där du arbetar med tryffel i maträtten. Passa även på att plocka med dig från hyllan kompisen till olja med namnet Jublieum. Den väljer vi att ringla över en sallad med mozzarella. Kombination är helt magiskt. Testa!