TESTAT: Lönnebergas två rykande goda grillnyheter!

Det nalkas grillsäsong och Lönneberga utökar sitt populära grillsortiment med två nyheter i efterfrågade smaker: Kycklingspett BBQ Chipotle och Tunna Filéer Örter & Chili. Lönnebergas färdigkryddade sortiment gör det enkelt att lyckas på grillen, och ger ett smakrikt resultat varje gång. Smaksäkra Louise Johansson tipsar om två härliga rätter med nyheterna.

Enkelt ska vara gott! Nu finns Lönnebergas fullständiga grillsortiment av färsk, svensk kyckling i butik – färdigkryddade och redo att läggas på grillen för att sedan avnjutas.

Årets sortiment innehåller två färdigkryddade nyheter: spett med smak av populära BBQ och rökig arom av mild chipotle och snabblagade tunna filéer med fräscha örter och mild chili.

Det här är två grillnyheter med smaker som tilltalar en bredare målgrupp. Det ska vara enkelt att äta gott och vi på Lönneberga gör det möjligt med grillprodukter som tillagas på ett kick, säger Louise Lindholm, Marketing Manager Lönneberga.

Två smakrika grillnyheter

Lönnebergas två kycklingnyheter är precis som övrigt sortiment 100% svensk kyckling från Blekinge med omnejd, märkt med den ”Gula Pippin” från Svensk Fågel.

Lönneberga Kycklingspett BBQ – BBQ & Chipotle

Smakrika kycklingspett av lårfilé med en mild och rund smak av chipotle, rökt jalapeño och vår allas favoritkrydda BBQ. 4 spett/480 g av kycklinglårfilé. Rekommenderat pris: 85 kr.

Lönneberga Tunna Filéer BBQ – Örter & Chili

Tunna kycklingfiléer av den finaste övre delen från bröstfilén i en omtyckt smakkombination av fräscha örter och mild chili. 4 filéer/560 g av kycklingbröstfilé. Rekommenderat pris: 99 kr.

I årets grillsortiment från Lönneberga återfinns totalt sex smaksatta kycklingprodukter. Bifogat finns fullständig sortimentslista.

Smakrika grillrecept av Louise Johansson

Louise Johansson @tastebylouise har skapat två fantastiska recept med Lönnebergas grillnyheter. Duka upp smakrika och färggranna grillmenyer i sommar: grillade Kycklingspett BBQ & Chipotle med en grillad sallad och fräsch avokadokräm och grillade Tunna Filéer Örter & Chili med en himmelskt god melonsallad.

Nyheter

Lönneberga Kycklingspett BBQ – BBQ & Chipotle 

Smakrika kycklingspett med mild hetta av chipotle, rökt jalapeño och BBQ-krydda.

4 spett/480 g av kycklinglårfilé. Rekommenderat pris: 85 kr.

Lönneberga Tunna Filéer BBQ – Örter & Chili

Tunna kycklingfiléer av den bästa kycklingdelen. Mild chili och fräscha örter.

4 filéer/560 g av kycklingbröstfilé. Rekommenderat pris: 99 kr.

Säsongsfavoriter åter i sortimentet för grillsäsongen

Lönneberga Kycklingspett BBQ – Original Kycklingspett med smak av BBQ-krydda.

4 spett/480 g av kycklingbröstfilé. Rekommenderat pris: 85 kr.

Lönneberga Kycklingspett BBQ – Paprika & Örter

Kycklingspett med smak av röd paprika och fräscha örter.

4 spett/480 g av kycklingbröstfilé. Rekommenderat pris: 85 kr.

Lönneberga Buffalowings Grillkrydda

Kycklingvingar med en klassisk grillkrydda.

1 000 g/förpackning. Rekommenderat pris: 54,90 kr/kg.

Lönneberga Kycklingben Grillkrydda

Kycklingben med en klassisk favoritkrydda.

1 000 g/förpackning. Rekommenderat pris: 59,90 kr/kg 

Xperhotelsandtable rekommenderar produkterna med följande ord: 

Lönnberga fortsätter att leverera! Denna gång är vi djupt imponerade av deras senaste innovationer, och det är tydligt att de har lyckats pricka rätt med smakerna. Våra smaklökar dansar!

Speciellt spetten har fångat vår uppmärksamhet. Trots den förväntade hettan från ingredienser som chipotle och jalapeño, bjuder de på en överraskande rund och len smak. Balansen är mästerlig. Vi genomförde ett blindtest med vår testgrupp av barn, och reaktionen var entydig: ingen upplevde spetten som starka. Istället hördes glada utrop och ett enstämmigt omdöme: ”Finns det mera!” Det är ett gott betyg, inte minst från den yngre generationen. Konsistensen var också perfekt, kycklingen var saftig och lättuggad.

De tunna kycklingfiléerna med Örter & Chili bjöd på en helt annan, men lika angenäm, upplevelse. Här hade chilin verkligen fått visa sin kraft! Smaken var intensiv, men aldrig överväldigande. Tvärtom, hettan balanserades perfekt av de aromatiska örterna, vilket skapade en harmoni som gjorde oss lyckliga. Kycklingen var otroligt mör, nästan smältande i munnen. Kombinationen av mör kyckling, smakrika örter och den vibrerande chilin blev en oemotståndlig frestelse att plocka direkt från grillen och njuta i fulla drag. Vi kunde inte sluta!

Vi rekommenderar vi er varmt att testa dessa produkter från Lönnberga. De representerar en spännande och smakrik upplevelse som vi tror att många kommer att uppskatta. Vår testpanel var eniga: detta är kycklingprodukter av högsta kvalitet.

För att uppnå bästa resultat valde vi att värma spetten och filéerna över vår Kamado Sumo på en medelhög värme. Ett litet tips när det gäller spetten: låt dem ligga i rumstemperatur en stund, cirka 15-20 minuter, innan du börjar rulla dem på grillen. Detta hjälper kycklingen att fästa bättre på spettet och minskar risken för att den faller av under tillagningen. Resultatet blir perfekt grillade och saftiga spett varje gång! Vi är övertygade om att ni kommer att bli lika nöjda som vi är. Njut av grillningen!

Kycklingspett & grillad sallad

Sommar på en tallrik! Nygrillade kycklingspett BBQ & chipotle med en len avokadokräm och en fräsch grillad sallad. Så enkel att du hinner laga den efter jobbet, och så god att du serverar den på helgens
middag.
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
1 förpackning Lönneberga Kycklingspett BBQ & Chipotle (á 480g)
Grillad sallad
1 isbergssalladshuvud
1 silverlök, finhackad
2 tomater, finhackade
1 lime
1/2 kruka koriander
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Avokadokräm
2 avokados
1 färsk jalapeño, skivad
1 lime, zest
1 vitlöksklyfta, grovhackad
1/2 kruka koriander, grovhackad
1/2 tsk honung
1/2 tsk salt
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja
Såhär gör du:
1. Avokadokräm: dela och gröp ur avokadon. Mixa med hälften av jalapeñon samt vitlök, koriander,
limeskal och saft, vatten, honung och salt till en slät kräm.
Lägg krämen på ett fat, ringla över olivolja och toppa med resterande jalapeño.
2. Kyckling: grilla kycklingspetten enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp på fatet med avokadokräm.
3. Grillad sallad: blanda lök, tomat, limezest, koriander, olivolja och salt, ställ åt sidan.
Dela limen på mitten och grilla någon minut till fin yta.
Skär isbergssalladen i 2 centimetertjocka skivor (behåll roten så den håller ihop). Grilla salladen någon minut per sida, lyft försiktigt med en stekspade.
Lägg den grillade salladen på ett stort fat, toppa med tomat- och lökblandningen och pressa över grillad lime.
4. Servera: fram med alla fat och låt dina gäster ta för sig.
Tips: addera gärna Libabröd eller ett härligt surdegsbröd, ljuvligt att doppa i avokadokrämen.
Recept: Louise Johansson för Lönneberga 2025Medelhavskyckling med melonsallad
En somrig kombination av medelhavssmaker där vår örtiga kyckling och solmogen, söt melon möter en härlig fetaostkräm. Smakmagi!
4 portioner
Tillagningstid: 45 minuter
1 förpackning Lönneberga Tunna kycklingfiléer Örter & Chili (á 560g)
1 dl medelstora kapris
1 burk (290 g) olivmix utan kärnor
Melonsallad
1 huvudsallat
1 cantaloupemelon
2 citroner
1/2 tsk nymalen svartpeppar
1/2 tsk flingsalt
1 msk olivolja
1 kruka dragon
1 kruka basilika
Fetaostkräm
100 g fetaost
1 1/2 dl neutral rapsolja
1 ägg
2 tsk citronsaft
1 msk vatten
1 tsk honung
2 krm salt
Såhär gör du:
1. Fetaostkräm: mixa fetaost och olja slät, ställ åt sidan. I en hög kanna – mixa ägg, citronsaft, vatten, honung och salt. Tillsätt fetaostoljan i en tunn stråle under mixning tills såsen binder till majonnäs.
2. Melonsallad: lägg salladsbladen på ett stort fat. Dela, och kärna ur melonen. Skär varje halva i 8 klyftor. Gör 4 snitt i varje klyfta och lägg på salladen.
Dela en citron på hälften och den andra i 4 klyftor. Grilla någon minut och pressa den halverade citronen över salladen. Ringla över olivolja och toppa med plockade blad av dragon och basilika. Salta och peppra efter smak.
3. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen. Lägg på ett fat och toppa med kapris, oliver och de grillade citronklyftorna.
4. Servera kycklingen med den fräscha melonsalladen och fetaostkrämen

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.