Värmande sallad? Ja tack! 

Värmande sallad? Ja tack! Krispig broccoli, krämig pastasallad, mozzarellabollar, smakrik falafel. Picadelis salladsbarer dignar av ingredienser som är goda att värma i mikrovågsugnen. Nu kommer konceptet Warm-ish salad tillbaka till butiker runtom i landet, och den varma salladen tar över våra matbord under hösten och vintern. En minut i mikron är allt som krävs – sen är smakexplosionen ett faktum.

”Vad händer om man värmer sin sallad i mikrovågsugnen?” Den frågan ställde sig Picadelis matkreatörer förra året. Och svaret var solklart: det blir väldigt gott! Efter två konsumenttester, där 81% av provsmakarna gav den varma salladen tummen upp, lanserade Picadeli sitt nya koncept Warm-ish salad under hösten 2021. Den oväntade idén blev en smakrik hit. Nu återvänder Picadelis ljumna koncept till salladsbarer runtom i landet, lagom till att höstrusket och vinterkylan gör entré.

God att värma
Att haka på mattrenden med varm sallad är enkelt. Kunderna plockar ihop sina favoriter i salladsbaren, och sedan mikras salladsskålen utan lock i en minut. De råvaror som passar bra i en ljummen sallad är märkta med – God att värma. I en varm sallad förstärks smakupplevelsen, råvarorna tar sig fram på nya sätt och smakkombinationerna är oändliga.

Hur ska man tänka när man plockar sin sallad?
– En varm sallad ska, precis som vilken sallad som helst, innehålla lite av varje. En god dressing som höjer smakerna, ett nyttigt protein, massor av goda grönsaker och kolhydrater som piggar upp. Jag är särskilt förtjust i att låta den krämiga mozzarellan samsas med krispig morot och Sriracha mayo när jag mikrar min sallad. Hos oss på Picadeli säger vi att kalla dagar kräver en varm sallad! En värmande sallad är verkligen höstens trend, säger Gunilla Kjellmer, produktutvecklare Picadeli.

Den svenska salladspionjären Picadeli startade 2009. Idag köper svenskarna nästan en halv miljon Picadelisallader – varje vecka, året om! Picadeli brinner för att visa att snabbmat kan vara motsatsen till skräpmat – alltså hälsosam snabbmat. Och suget efter växtbaserade, hälsosamma och prisvärda sallader är rekordstort. I Picadelis 900 salladsbarer i Sverige säljs det idag i snitt 240 kilo per vecka.

Xpehotelsandtable rekommenderar de varma salladerna med följande ord: 

Egentligen är ju varma sallader inget som är konstigt. Men det klassiska och en första tanken är att sallader ska vara kalla, svalkande. Men faktum är tycker vi i Xperhotelsandtables testgrupp att en varm sallad en kall och regnig höstdag kan vara helt underbart och gott till lunchen. Vi provade att värma olika produkter ur salladsdiskens utbud. Det mesta fungerar utmärkt att värma enligt instruktionerna. Och varm sallad är verkligen jättegott. ljummen mozzarella blev en favorit. Barnen i testgruppen gillade den varma kycklingen och köttbullarna samt den varma currypastan hamnande högt upp. Vi vill även tipsa om att toppa den varma salladen med några kalla melonbitar, så gott! Testa detta vid nästa lunch, du kommer bli förvånad över det goda, det enkla och de nya hösten 2022. Varm sallad !

Picadeli är en svensk salladspionjär som drivs av övertygelsen att snabbmat ska vara mat som är bra för dig. Idén är enkel; att demokratisera hälsosam mat och göra den tillgänglig, prisvärd och smakrik. Sedan starten 2009 har Picadeli gjort det möjligt för dagligvaruhandeln och servicehandeln att erbjuda konsumenten ett innovativt, fräscht och välsmakande koncept och de högteknologiska salladsbarerna återfinns numer i cirka 2000 butiker runt om i Europa och USA.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.