Annons
Annons

Sauvignon Bourdeaux i ny årgång

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

François Lurton är särskilt känd för sitt mästerliga handlag med druvan Sauvignon Blanc. Nu finns Sauvignon Bordeaux från Bordeaux i nya årgången 2018 ute i butik. 

Sauvignon Bourdeaux

Årgång 2018 började med en blöt vinter och vår följt av en lång, torr sommar. Svala nätter gav druvorna chans till återhämtning från heta dagar och skörden bjöd på druvor med fin balans mellan fruktighet och syra. Varje odlingslott skördades separat och vinet jästes på temperaturkontrollerade ståltankar och har sedan fått vila på sin jästfällning på stora, neutrala ekfat. 

Sauvignon Bordeaux i nya årgången 2018 är ett elegant och aromatiskt vin med klassisk, druvtypisk doft av citrus, svartvinbärsblad och krusbär. Smaken är torr, frisk och fruktig med balanserad syra och inslag av krusbär, gröna äpplen och citrus. 

Sauvignon Bordeaux passar som sällskapsvin eller till sallader, pajer, skaldjur och grillad fisk. 

Sauvignon Bordeaux 2018 

Pris: 99 kr 

Artikelnummer: 4184 

Övrig info:100 % Sauvignon Blanc 

Druvsorten sauvignon blanc odlas i många delar av vinvälden och trivs på platser som är hyfsat svala. Några av de mest kända ursprungen är Sancerre i Frankrike och Marlborough i Nya Zeeland.

  • François Lurton producerar vin i Chile, Frankrike, Argentina, Australien, Spanien och Uruguay. Företaget grundades 1988. 
  • Bordeaux är ett av världens största vinområden och förmodligen det mest berömda. Årsproduktionen i området ligger runt 900 miljoner flaskor och vinodlingarn i Bordeaux uppgår till 120 000 hektar, vilket kan jämföras med exempelvis hela Sydafrikas eller Tysklands planteringar som uppgår 102 000 hektar vardera.

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Ett utmärkt och fint vin som har en mycket frisk smak av krispiga gröna äpplen som verkligen präglar drycken. Toner av citrus finner du i vinet också som blandas upp med en viss örtighet. Vinet bör serveras vid 8 grader för att smakpaletten på vinet ska få blomstra ut ordentligt. Vi prover vinet tillsammans med mellanlagrade ostar. Ett perfekt ostvin som du njuter i trevligt sällskap anser vi. Notera gärna att vinet ligger mycket lågt i sötma med har en perfekt balanserad tydlig syra som passar vinets karaktär utomordentligt bra!

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 8X

The Wineagency har samlat några av världens bästa och mest innovativa vinproducenter under ett och samma tak. Passionerade pionjärer och trendsättare som har excellens som gemensam målsättning. Varje vin i vårt sortiment skall erbjuda en smakupplevelse oberoende av prislapp och ursprung. Därför lägger vi ner mycket tid och engagemang på att välja vilka vinhus vi vill representera. Resultatet av vår höga ambition hittar du i varje flaska och i varje box.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.