Annons
Annons

MJ Le Petit Pas – nu med ny årgång

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

MJ Le Petit Pas har gjort succé på den svenska marknaden. Francois Lurtons röda blend från södra Frankrike består av druvorna Grenache, Syrah, Carignan och Mourvedre. Nu rullar vinet ut i den nya årgången 2018 på Systembolaget.

François Lurton är ett stort namn i vinvärlden, ett namn som borgar för hög kvalitet till mycket bra pris. Hans viner brukar skörda stora framgångar både hos publik och kritiker och MJ Le Petit Pas är inget undantag. Det har varit en favorit hos svenska vinälskare sedan premiären för fem år sedan. ”Le Petit Pas”, det lilla steget, syftar på de åsnor som förr arbetade som lastdjur i vingårdarna. Åsnan är nu avbildad på etiketten på vinet.

Vinåret 2018 inleddes på tuffast möjliga vis med två frostknäppar som ledde till att hälften av vinrankornas knoppar förstördes. Allt slutade dock mycket väl med en rekordtidig skörd av underbart aromrika och koncentrerade druvor, vilket gör att Åsnevinet bjuder på sin bästa årgång hittills.

Druvblenden är klassiskt sydfransk med Grenache i spetsen i sällskap med Syrah, Carignan och lite Mourvèdre där allt kommer från gamla vinstockar. Delar av vinet är fatlagrat för ökad komplexitet och resten på cementtankar för att bevara maximal fruktighet.

MJ Le Petit Pas 2018 doftar och smakar av björnbär, jordgubbar, lakrits och med en fin ton av ”garrigue”, de vildväxande kryddor som finns i undervegetationen i området. Vinet passar fint till grillkvällen, men även till sommarens buffémat.

Nr 79687 MJ Le Petit Pas 2018, 75 cl, 105 kr

Om producenten

François Lurton producerar vin i Chile, Frankrike, Argentina, Australien, Spanien och Uruguay. Företaget grundades 1988.

Odlingsområde

Côtes du Roussillon-Villages Tautavel ligger tre mil norr om staden Perpignan i Roussillon. Appellationen skapades 1997 och är den yngsta av appellationerna i Roussillon.

Övrigt

Druvsorterna syrah, mourvèdre, carignan och grenache odlas framförallt i södra Frankrike, exempelvis i Côtes du Rhône, där de ofta kompletterar varandra i blandningar.

 

The cakery was awesome and she was proposed to become a regular supplier of sweet bakery. Anna expanded the assortment and created promotional Instagram account.
Soon she decided to gather a team of like-minded people and start sher own sweet brand and open her own store. Dolcetti itself appeared in 2012 and has been successfully working and backing for you!

Så här tycker Xperhotelsandtables testgrupp om vinet

Här är ett vin som vi absolut skulle vilja placera till grillad lammkotlett. Så kul när man hittar ett vin som verkligen kan möta upp smaken av lammkött. Men här är ett sådan perfekt vin. Ett vin som har höga smaker av mörka bär i kombination med sötma från choklad och med en fantastisk örtighet som avlutas med en elegant kryddighet som lämna avtryck i eftersmaken och tonar snyggt ut. Notera gärna att vinet har en sötma på höjden som berikar upplevelsen av vinet. Vinet är perfekt att servas vid 17 grader vilket vi tempererade vinet till och anser att smaknyanser i vinet absolut bäst framkommer i det gradantalet.

Av 10X tilldelas vinet av Xperhotelsandtables testgrupp 10X

Om företaget

 www.thewineagency.se

The Wineagency har samlat några av världens bästa och mest innovativa vinproducenter under ett och samma tak. Passionerade pionjärer och trendsättare som har excellens som gemensam målsättning. Varje vin i vårt sortiment skall erbjuda en smakupplevelse oberoende av prislapp och ursprung. Därför lägger vi ner mycket tid och engagemang på att välja vilka vinhus vi vill representera. Resultatet av vår höga ambition hittar du i varje flaska och i varje box.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.