Rapsolja – Gulden från Österlen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Xperhotelsandtable har fått möjligheten att prova ” Guldet från Österlenda” eller snarare och mer rätt är Rapsoljan från Gunnarhögs Gård som är framställare av produkten. Det personer som driver Gunnarshögs Gård är 

Erik, Anja, Lisbeth och Gunnar. Alla har haft förmånen att bo och verka på det natursköna Österlen, i ett böljande landskap, bland guldgula rapsfält. Här odlar de råvaror som de sedan vidareförädlar och säljer i sin gårdsbutik och till återförsäljare runt om i landet. Gunnarshögs Gård är en släktgård som tillhört familjen Nilsson sedan 1897.

Verksamheten har utvecklats från ett traditionellt jordbruk till ett nytänkande livsmedelsföretag med kallpressad rapsolja i fokus. Rapsen odlas på deras egen gård eller alldeles i närheten, vilket ger dem full kontroll över hela produktionen, från frö till flaska. Kallpressningen sker på gården och är en mycket skonsam process, som med låg temperatur och mekanisk kraft ”trycker” ut oljan ur fröna.

Xperhotelsandtable rekommenderar oljorna med följande ord: 

Xperhotelsandable har fått möjligheten att prova några av oljorna och det som slår oss är oljans mycket fina balans gällande smak som bottnar en nötig och len olja som har ett genuin uttryck. Vi ser flera användningsområden för oljan. Det smaksatt oljorna passar utmärkt gör allt från grill, till  baser i såser samt till topping av sallader.

Xperhotelsandtable tilldelar oljornas produktserie 10X av 10 X 

God att använda till bakning och fantastiskt till vitfisk
God att smaksätta dipsås, grillspett och annan mat där du önskar en touch av vitlök
God i marinader och att ringla över sallad
God till grillrätter och grönsaker i sommar
God att ringla över sallader, till BBQ
God till sallader och till kalla såser
Nötig och god olja som passar till många rätter som grund i sås till bakning samt marinader
God til grillad fisk och till sallader i sommar

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.