Ekologiska Colle Reale Rosé 2020 är här!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Colle Reale Rosé

Pris: 95 kr
Artikelnummer: 2242
Övrig info: Ekologiska druvor

Snart är det vår igen och dags för rosé i glasen! Nu finns den nya årgången av ekologiska Colle Reale Rosé från Abruzzerna i Italien. Ett fräscht och mycket matvänligt rosévin från en av Italiens främsta ekologiska vinproducenter Valle Reale.

Hållbarhet och en respekt för naturen genomsyrar vinmakare Leonardo Pizzolo vinfilosofi. Valle Reales vingårdar ligger högt uppe i Lagabergen i Abruzzerna med odlingar som ligger mitt i en nationalpark med vattenfall och vargar som strövar fritt. Här odlar man druvor som förr i tiden med naturgödsel och utan kemiska bekämpningsmedel. Jordarna är magra och de stora temperaturväxlingarna mellan heta dagar och svala nätter, då brisen från havet drar in, gör druvorna lite extra smakrika och bidrar samtidigt med en fräschör.

Ekologiska Colle Reale Rosé skapas på druvan Montepulciano och finns nu i den nya årgången 2020. Ett torrt rosévin som är fruktigt och samtidigt smakrikt med en fin syra som gör det matvänligt. I smak och doft finns inslag av röda bär, blodgrape och örter.

Finns i Systembolagets fasta sortiment!

 

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord. 

Ett spännande vin med tydlig smak av jordgubb och sötman från solmogen blodapelsin. Vinet är perfekt att avnjuta vid 9 grader. Vinet tror vi kommer passa utmärkt i sommar till buffémat, gärna med grönsaker som hvudufokus. Vinet har en fantastiskt trevlig eftersmak där tankar för en till mandariner.

Vi tipsar om detta vinet till midsommarfesten

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9x av 10 x 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.