Punt Road Pinot Noir 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Punt Road Pinot Noir 2021 Artikelnummer: 2955
Pris: 159 kr
Den nya årgången landar i butik i början av augusti.

I Coldstream i Yarra Valley planterades de första rankorna av familjen Napoleone som invandrat från Abruzzerna. Egendomen Punt Road omfattar idag 60 ha och den namnkunnige chefsvinmakaren Tim Shand har lång och gedigen erfarenhet, bl.a. från Domaine Dujac och Giant Steps.

2021 gav en stabil och jämn skörd tack vare en fantastisk blom- och fruktsättning i november. “Sommaren var mild och sval med rikliga regnskurar som höll oss på tårna”, säger vinmakare Tim Shand. Fruktigheten i druvorna behöll sin friska och rödbäriga karaktär genom hela mognadsprocessen. ”Det som verkligen utmärker årgången är tanninmognaden i druvskal, kärnor och stjälkar”.

Det resulterade i att man kunde skörda i lugn och ro och kunde välja att vinifera hela klasar och avstjälkade druvor separat. Större ekfat användes för att ge än mer fokus på den fina frukten, vilket årgången visar upp på ett strålande sätt.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Mycket trevligt vin med tydlig smak av skogshallon på höjden. Vinet bottnar i smaken av körsbär som också är genomgående i vinets smakpalett. Avslutet har toner av kanel.

Vi väljer att temperera vinet till 17 grader. Ett gradantal vi anser passar vinet helt perfekt. 

Vinet passar till flertalet rätter. Denna gång väljer vi att kombinera vinet med pasta som toppas med parmesanost och pesto. Serveras med ljust nybakat bröd.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

 
 
 
 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.