Chateau Bonnet Blanc 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Château Bonnet Blanc, 2021 Artnr: 4151
750 ml, 95 kr / 375 ml, 59 kr

Mer än något annat har Jacques Lurton tagit sin gedigna kunskap om att göra vitt vin till familjeföretaget Famille André Lurton. Det visar sig inte minst i Château Bonnet Blanc – ett friskt och aromatiskt vin med charmerande energi.

Jacques Lurton anses vara en av världens främsta vitvinsmakare. I mer än 30 år har han gjort vin från vingårdar världen över. I dag driver Jacques den för närvarande största familjeägda vinegendomen i Bordeaux som grundades av hans far André Lurton, för snart 70 år sedan.

 

Sedan övertagandet har Jacques arbetat hårt med att återskapa den bondgård han minns från sin barndom på Château Bonnet, i Entre-Deux-Mers. I vingårdarna främjas naturlig mångfald och biodynamisk odling där höns, blommor och bin är en viktig del av de dagliga sysslorna. Därtill har 2,3 hektar planterats om med träd och grödor.

Här gör Jacques det vita vin han älskar. Intensivt fruktig sauvignon blanc blandas med en noggrant avvägd del semillon, vilket ger viner som är aromatiskt friska, energiska och inbjudande. Château Bonnet 2021 har vacker aromatik med både delikata exotiska frukttoner och ett friskt, grönt inslag av nässlor och citrus. Vinet är läckert balanserat med både djup och fräschör.

I april i år blev Jacques vald till Président i Pessac Léognan – appellationen som hans far grundade för 35 år sedan. Detta är ännu ett fantastiskt erkännande av Jacques höga anseende som vinmakare. Hans unika kunskap och erfarenhet ska nu driva Pessac Léognan’s höga anseende framåt.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Extremet gott vin som är riktigt bra balanserat i sin smakpalett. Smaken bottnar i toner av krusbär. Vinet har ett härligt örtigt uttryck.

Vinet fungerar utmärkt till fisk, skaldjur samt sommarsallader. Denna gång avsmakar vinet till sushi. En trevlig och god kombination

Temperera gärna vinet til 9 grader vid servering.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Kvalitet i varje glas

Sedan Vinunic startade 1992 har kvalitet alltid stått i fokus, oavsett om det är ett vin som serveras ur flaska eller box. Vinunic kan idag stoltsera med en av de främsta kvalitetsportföljerna från primärt familjeägda gårdar världen över där hantverket räknas och det finns en stolthet från generation till generation.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.