Öl passande julbordet

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Visste du att Wermlands Brygghus är ett  bryggeri i Kristinehamn. Aktieägare består av fantastiska ölentusiaster över hela Skandinavien. Den 28 maj 2013 bryggdes det åter öl i Kristinehamn, något som inte gjorts sen 1957 då Kristinehamns Bryggeri köptes upp av Pripps, som sedan lade ner verksamheten. Xperhotelsandtable har fått möjligheten att prova några av deras öl och rekommenderar följande öler till rätter på julbordet. Smaklig spis önskar vi er och en God Jul.

 

Wermlands Ale

Omdöme: Mycket fint och gott öl med fin citrustoner och med ett härlig mastigt uttryck. Prova gärna ölen till laxen på julbordet då ölen citruskaraktär möter fint upp mot laxen.  

Wermlands Lager

Omdöme: Då ölen innehar en fantastiskt fin humelkaraktär och ligger mycket bra balanserat i beskan är detta ett självklart val till charken på julbordet. Klassiska juliga köttbullar kryddade med rikligt med kryddpeppar möter detta öl upp fint. Prova, grym kombination!

Wermlands Pilsner

Omdöme: Detta öl mycket gott till maten på julbordet med sälta. Vi tror att den passar utmärkt till exempelvis janssonsen för att inte tala om till en bit skinka med senap på.En trevlig öl att njuta på uppesittarkvällen med en skinksmörgås!

Wermlands Hefe-Weissbier

Omdöme: Vi har hittat den ultimata ölen till skinkan. Med tanke på att ölet ligger relativ låg i beskan så upplever vi att den bär sälta på ett fint sätt. Vi rekommenderar Er att prova den tillsammans med skinkan. Fantastiskt gott. Gärna även till revbensspjällen som du låter houngsmarinera. En kombination!

 

Wermlands Kaffestout

Omdöme: Mycket trevligt öl som har ett genomgående uttryck av en fin ton kaffe. Vi upplever på höjden en touch av smaken från katrinplommon och i eftersmaken och ölet avslut finner vi smakrika toner av choklad. Detta öl passar ypperligt dessertbordet. Passar med nötter och choklad. Eller varför inte njuta ett glass helt själv framför brasan det sista på julaftonskvällen  i harmoni

 
 

Wermlands Vinter 

Omdöme: Mycket gott öl som bjuder på flera inslag i sin smakpalett. Du finner smaken av bland annat torka frukt, generösa toner ac choklad och avslutet präglas av citrus. Ett öl som vi anser passar många rätter på julbordet. Ölet möter bra upp chark och med sin citrustouch så möter den fint upp sallader och fräschör på julbordet. Trevlig och spännande öl som är mycket gångbart, brett!

 

 

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.