Annons
Annons

Ljudliga klappar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Det flesta vuxna människor har idag en mobiltelefon. Och många av oss använder den dagligen. Det är allt från arbetsrelaterade situationer som mobilen kommer till nytta till det mer avslappnade användningen som är i hemmet, med allt från mobilspel till planering och konsumerande av ljudböcker, musik.

Vi har titta på fyra olika lurar som vi skulle vilja rekommendera Er att ge bort i julklapp eller varför inte, rent av önska dig själv. Dessa ligger i en behaglig pris klass och vi anser att lurarna passar i olika sammanhang med sin ljudbild.  Vi har testat . San Francisco, Detroit, Sydney och Berlin modellerna från Urbanista. 

Urbanista SAN FRANCISCO

 
 
Om du vill skippa trådlöst och slippa ladda batterier är Urbanista SAN FRANCISCO ett utmärkt val. En klassisk lur med fjärrkontroll där du kan styra både samtal och musik. Självfallet sitter även en mikrofon för röstsamtal på sladden. Den genomtänkta designen ger en ergonomisk passform som sitter perfekt i öronen. Med San Francisco lurarna har man fokuserat på form och klassisk genomtänkt design vilket ger ett klart och tydligt ljud. En sak vi gillar lite extra när sladden är tillbaka i bilden är den platta trasselfria sladden. San Francisco finns i en mängd moderna färger och vi kan lova du hittar ena som passar din stil. Du kan välja bland: Svart, vit, röd & svart, turkos & vit. grön & vit, ljusgrön & vitmöstrade, rosa & vitmönstrade samt regnbågsfärgade.

Urbanista Detroit – En utmärkt lur för alla tillfällen.

 
Vem skull tacka nej till ett par trådlösa och smidiga, läckra on-ears med mikrofon, volymkontroll och 12 timmars speltid till jul?
 
Detroit ett par stilrena on-ear-lurar från Urbanista med en förvånansvärt bra ljudbil som man skulle kunna summera den med två ord – ”klubbig” och balanserad. En rejäl och tung bas som är väl avvägd och blir inte jobbig att lyssna på under längre tid. Något vi märkt många andra lurar med ”fet” bas haft problem med på grund av överdrivna lägre frekvenser. Övriga register är även de behagliga men fortfarande tydliga. Om man av personliga preferenser vill öka till exempel diskat via EQ så svarar lurarna mycket bra.
 
Dessa hörlurar är utmärkta för dig som ofta är på språng tack vara att de är hopvikbara och av sin kompakta konstruktion. Vi beslöt oss därför att ta med dem på en träningsrunda och testa hur de funkar under lite mer extrema förhållanden. Detroit sitter oerhört bar på plats även vid intensiva rörelser. De väger endast 150 gram och det tog inte länge förrän vi inte märkte till dem. De proteinläderklädda hörlurskuddarna täcker örat behagligt och du utan problem han bära dem i timtal – samtidigt som designen isolerar bra mot externa ljud. 
 
 
Lurarna fungerar frikyionsfritt med både Android- och Apple telefoner samt de flesta andra enheter via blåtand. Du svarar snabbt på ett samtal, aktiverar röststyrning (siri) eller startar spellistan med multifunktionsknappen. Skulle du vilja gå ”oldscool” så följer det med en traditionell ljudkabel du kan koppla in och lyssna utan att batterierna är laddade. Trådlöst kan du lyssna i 12 timmar på en enda laddning. Det tar ca 2,5 immar att ladda upp lurarna fullt igen via den medföljande Micro-USB-kabeln. Om du har bråttom kan du använda funktionen snabbladdning. Då laddar du lurarna i 15 minuter och få upp till 3 timmar speltid. Förutom den långa speltiden har Detroit även en stand by-tid på hela 300 timmar så du behöver inte oroa dig om du glömmer stänga av dem.
 
Detroit har en mycket stilren design som vi gillar starkt och som gör att de passar till många tillfällen. Lurarna finns i tre färger. Matt svart, läskande matt grön samt i en soft rosa ton.  
 
Sammanfattningsvis är detta en mycket prisvärd on-ear lur och en perfekt julklapp som passar de allra flesta – Oavsett om du bär dem på jobbet, promenaden, resan eller träningsrundan.

Urbanista SYDNEY – Din nya resekompis.

 
Handen på hjärtat – de inbyggda högtalarna i din mobil är inget vidare att lyssna på musik eller se film. Nej där är en portabel högtalare ljusår mycket bättre. 
 
 
För dig som ofta är på resa och vill ha ett bra ljud på hotellrummet eller för sig som vill ta med musiken till stranden eller festen är Urbanista SYDNEY ett både flexibel och snyggt följeslagare. Högtalaren är förresten vattenresistent med IPX5-klassificering.
SYDNEY är inte stor och med sina stilrena linjer ger den en känsla av minimalism. Men låt inte den kompakta storleken lura dig. SYDNEY låter faktiskt förvånansvärt bra med klart, tydligt ljud och en djup bas. Högtalaren spelar också tillräckligt högt för de flesta rumsstorlekar. Om du vill ha ut mer volym kan du koppla ihop två stycket SYDNEY och samtidigt få stereoljud på köpet. Med tanke på den låga prislappen rekommenderar vi detta starkt.
Du ansluter högtalaren trådlöst via den senaste versionen av blåtand. Om näten är framme går det också att ansluta till den via ljudkabel. Trådlöst får du 5 timmars speltid och du laddar den full igen på ca 1,5 timmar. Du behöver inte vara orolig om du glömmer att stänga av högtalaren då den ger en standbytid på 30 dagar. Du styr musiken från din mobil eller direkt på högtalaren med de diskreta knapparna.
 
SYDNEYs stilrena och minimalistiska design gå att välja i fyra trendiga färger. Midnattssvart, molnvit, rosa guld och olivgrön.

Urbanista Berlin – Trådlös frihet till ett riktigt bra pris. 

 
 
Urbanista Berlin är ett par så kallade earbud-hörlurar du kan använda varje dag och perfekta att ha redo i fickan – oavsett om du är på språng mellan möten eller på väg på nästa löparrunda.
Öronsnäckorna som består av mjuk silikon är av halvsulande design vilket gör dem bekväma att bära lång stunder samtidigt som formen gör dig mindre isolerad från omvärlden. Det följer även med gummimuffar du kan trä på lurarna som gör att lurarna sitter ytterligare bra på plats om du exempelvis skulle vilja ta en löprunda. Det medföljande klippet gör att du kan spänna lurarnas sladd bakom nacken för ytterligare passform. Ljudmässigt tycker vi dessa lurar är väl balanserade mellan tal och musik vilket lämpar dem både för favoritpodcasten som senaste singeln.
Berlin är kompatibel med Android, iOS och Windows samt övriga enheter som stödjer blåtand. En laddning ger 4 timmars speltid och upp till 100 timmar standbytid.
En fiffig detalj vi gillar är när lurarna bäras runt halsen och en stark magnet håller ihop öronsnäckorna för att undvika att du tappar dem samtidigt som du har dem nära till hands om du behöver svara på ett samtal. 
 
Finns i färgerna: Svart, vit, beige, blågrön och regnbågsfärgade.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.