Annons
Annons

Graffigna Syrah 2017

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email
Graffigna Syrah 2017
Pris: 154 kr
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artikelnummer: 90179-01

Den 24 juni lanserades premiumvinet Graffigna Syrah 2017 i Systemsbolagets tillfälliga sortiment. Det fylliga och smakrika vinet kommer från San Juan vid Andernas sluttningar i Argentina

Graffigna Syrah 2017 har en välbalanserad struktur samt en intensiv, robust och fyllig smak med nyanser av mogna, mörka bär med en antydan av krydda. Graffigna Syrah 2017 avnjuts bäst tillsammans med långsamt rostat eller grillat kött, så väl fläsk som nöt, men går även utmärkt till tex grillad spetskål med chimmichurri.

Graffigna Syrah produceras vid floden San Juan där i det unika mikroklimatet, uppnår druvorna optimal mognad vilket ger mjuka tanniner och exceptionell smakkoncentration. Tack vare Zonda, den varma vinden från Anderna som blåser genom San Juan, krävs minimal påverkan på druvorna i vinodlingarna, något som resulterar i hög fruktkvalitet, samt ett hållbart jordbruk.Skörden av Graffigna Syrah druvorna sker i nattetid i mitten av februari för att bevara druvornas fräschör. Efter skörden får vinet jäsa i 26-27°C under tio dagar. För att få ett vin som är både fruktdrivet men ändå har stringens, lagras 60% av vinet under 12 månader på lika delar franska och amerikanska ekfat och övriga 40% på ståltank.

Graffigna vingården grundades av den italienska immigranten Santiago Graffigna i San Juan 1870; den näst äldsta vingården i Argentina.

De öppna slätterna och en jordmån gör Argentina till en idealisk plats för druvodling. San Juan-regionen har ett unikt mikroklimat tack vare närheten av Anderna, med ett torrt klimat och i genomsnitt 310 soldagar per år, vilket innebär att druvorna uppnår optimal mognad och ger mjukare tanniner men ändå exceptionell koncentration.

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Vilket enastående trevligt vin! Här bjuds du på tydliga smaker från mörka bär genomgående. På höjden ligger toner av både björnbär och härlig syrlighet från hallon. Avslutet präglas av toner av viol. Vi väljer att temperar vinet till 18 grader. Ett gradantal som vi anser vinets smakpalett kommer fram fint vid. Vi valde att servera vinet till grillad entrecote, En mycket fin kombination som vi varmt rekommenderar

Notera att vinet är mycket fruktigt och fungerar även utmärkt att njuta medans du grillar dina rätter på grillen i sommar

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Om Pernod Ricard Sweden AB

Pernod Ricard Sweden AB är ett ledande vin- och spritföretag som, utöver sina egna produkter, representerar ett antal utvalda producenter. Absolut Vodka, Jameson Irish Whiskey, Beefeater Gin, Martell Cognac, Jacob’s Creek, Stoneleigh samt Perrier-Jouët och Mumm är några av de varumärken som ingår i den breda produktportföljen vilken utgör ett komplett sortiment för den svenska marknaden. Bolaget ingår i den franska Pernod Ricard koncernen, listad på CAC 40, med verksamhet i 85 länder och med fler än 19 000 medarbetare. Pernod Ricard Sweden främjar ansvarsfullt drickande och är medlem i European Forum for Responsible Drinking (EFRD).

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.