Annons
Annons

Dopff Schoenenborg Grand Cru

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

I dagarna går Dopff Shoenenbourg Grand Cru från årgång 2016 till årgång 2017 på Systembolagets hyllor.En kall vinter, följd av en tidig och varm vår och sommar, med lagom mycket regn, gjorde 2017 till en mycket bra årgång i Alsace.Rieslingdruvorna genomgick en långsam jäsning fram till maj 2018 och fick ligga på sin jästfällning fram till december samma år.

Dopff au Moulin grundades 1574 och är ett familjeägt företag. Idag drivs firman av Etienne Arnaud i 11:e generationen.

 
Dopff Schoenenborg Grand Cru 2017
Artnr 6484, pris 199:

Xperhotelsandtable rekommenderar vinet med följande ord: 

Ett enastående fint vin som upplevs mycket frisk och härligt fruktigt.. Här bjuds du på en fin ton av gula äpplen. På höjden bjuder vinet på ett otroligt fin och nyanserad smak av  citrus. Avslutet präglas av smaken av honungsmelon och är ett spännande inslag i smakupplevelsen av vinet . 

Detta är ett mycket fint och välbalanserat vin som är i perfektion! 

Vi väljer att temperera  vinet till 9 grader, ett gradantal som vi anser detta vinet kommer till sin rätt och får sina smaker att blomma ut ordentligt. Vi tror även att vinet passar ypperligt till skaldjur. Vi valde att avsmaka vinet tillsammans med musslor, en riktigt fin kombination. Prova gärna vinet i sommar,  för detta vin får du inte missa….

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X

Valid Wines vision är att ta hem de bästa och mest prisvärda vinerna, från hela världen och i första hand från familjeägda vingårdar. Med våra producenter strävar vi alltid efter att jobba för hållbarhet, i alla led.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.