Fyra påsar med godis som är ett måste

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Gottfrid Eklund hette mannen som tillsammans med Max Forslund började göra kola i ett kök i Vasastan. De gjorde allt för hand och sålde till mindre butiker i Stockholm och så tog företaget fart. Med snart 95 år i branschen är företaget fortfarande svenskägt och har kvar sin produktion i Stockholm, vilket gör dem till ett av få konfektyrföretag som fortfarande producerar i Sverige. 

Aromas sortiment består av klassiskt kvalitetsgodis där många sorter har varit några av Sveriges absoluta favorit bitar i decennier. För vem har inte hört talas om Gröna Grodor, Sega Råttor, Hallon-/Lakritsbåtar och Geléhallon? Aroma ligger bakom alla dessa original som älskats av hela Sverige i många generationer. Ett exempel är Gröna Grodor, som blev en succé när de lanserades 1935 och som fortfarande är en av deras absoluta storsäljare, med sin unika och oemotståndliga smak och konsistens.

Riktigt gott godis är en njutning och Aroma lägger ner stor omsorg och passion på att skapa den smaskigaste godisupplevelsen. Aroma erbjuder ett brett och varierat sortiment av egenproducerade gelé-och chokladprodukter, både som lösvikt och förpackat. Xperhotelsandtable har fått möjligheten att prova några spännande påsar, direkt från godisfabriken. Så läs nu vidare och spring sedan till affären och införskaffa den påsen som blir din favorit när du läst, detta!

Xperhotelsandtable rekommenderar påsen med följande ord: 

Men wow. Wow, wow, wow. Detta var en godisbit som fångar vårt tycke till 100%. Denna lilla godisbit har en väldigt trevlig konsistens. Den är mjuk, precis lagom söt, och härliga bitar av jordnötter som möter oss. Bra sälta och den mjuka lena chokladen är i ett perfekt täcke över choklad. Detta är en godisbit som passar, Ja alltid. Gott till kaffekoppen vid fikat, i bilen, eller vid tv.

Xperhotelsandtable tilldelar påsen 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar påsen med följande ord: 

Alltså, finns det någon som inte gillar skumbanan? Vi är tveksamma till det. Vi älskar skumbanan och att man nu får skumbanan med choklad-”doppet” gör denna godisbit lite extra lyxig. Detta är så gott att vi blir fnissiga hela testgruppen. Konsistens är seg, perfekt sötma och mycket genuin banansmak

Xperhotelsandtable tilldelar påsen 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar påsen med följande ord: 

En klassiker. Denna gräddkola uppfyller verkligen sitt namn. Härlig krämig kola och perfekt lager chokalad runt. Vi har delade meningar om hur vi önskar äta den. En del av oss vill ha den mjuk direkt från påsen, framför allt barnen i testgruppen. Medan vi äldre gillar dessa godisar kall med rejält med tuggmotstånd, gärna med en kopp varmt kaffe bredvid oss. Oavsett så tycker hela gruppen att godiset är värt en fullpott i poäng.

Xperhotelsandtable tilldelar påsen 10X av 10X

Xperhotelsandtable rekommenderar påsen med följande ord: 

Ja, man behöver väl inte säga så mycket om denna godis. För, vem älskar inte skumbanan. Här är smaken genuin av banansmaken. Perfekt sega. Bra balanserad sötma. Och sååå färska så man känner sig bortskämd. 

Skumbanan, ja de passar vardag som fest. Dag som natt enligt oss. 

Xperhotelsandtable tilldelar på sen 10X av 10X

Om förtaget

Den 6 september 1886 föddes en man i Stora Tuna vid namn Gottfrid Eklund. Han lär ha varit en särdeles envis man och har genom sitt arv till eftervärlden förnöjt många människor, och kommer att göra så långt in i framtiden. Efter en framgångsrik karriär som byggnadsingenjör bl.a. i Dalarna slog sig Gottfrid ner i Stockholm och grundade Kolafabriken Aroma som senare blev Konfektyrfabriken Aroma. Att han hette Gottfrid är visserligen en slump, men en ytterst passande sådan. Som många andra historier om framgångsrika företag börjar även denna i en enkel lokal, i det här fallet ett kök i Vasastan. Gottfrid kom i kontakt med en viss Max Forslund som lär ha snappat upp ett recept på kola i en tidning. Tillsammans bestämde de sig för att experimentera med receptet. De hyrde in sig i ett kök i Vasastan, och så var det hela igång. De gjorde allt för hand och började sälja kolan i mindre butiker runt om i Stockholm. Framgången lät inte vänta på sig. Stockholmarna började fatta tycke för Aromas gräddkola och år 1921 inregistrerades Kolafabriken Aroma. Adressen är då Folkungagatan 8 D.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.