Triss i drycker!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Sigva har ordet: 

Saint Clairs omåttligt populära Vicar’s Choice Sauvignon Blanc har fått nytillskott i form av samma vin, fast i världens kanske mest miljövänliga dryckesförpackning; pappförpackningen. Nu är det alltså möjligt att köpa Vicar’s Choice Sauvignon Blanc i glasflaska (lättvikt) 375 och 750 ml, Bag in Box 3 liter och pappförpackning 750 ml, ingen dålig line-up! 

Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes har ända sedan lanseringen för ganska exakt fyra år sedan gått från klarhet till klarhet. Alltid ett av de mest populära vinerna på alla våra mässor när vi hade nöjet att resa runt och träffa er i olika städer där ”oerhört mycket vin för pengarna” var en vanlig kommentar.

Xperhotelsandtable rekommendera Vicar’s Choice Sauvignon Blanc

Mycket trevligt vin med tydlig smak av passionfrukt på höjden. Vi anser att vinet karaktäriseras av smaken av päron och genomsyras av limetoner. Väldigt gott vin som vi väljer att avsmaka till räkor. En kombination som gifter sig ypperligt bra. 

Vi väljer att temperera vinet till 9 grader. Ett gradantal vi anser att vinet kommer helt till sin rätt. 

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 9X av 10X 

 

Xperhotelsandtable rekommenderar Abbotts & Delaunay Carignan Vieilles Vignes  med följande ord:  

Ett mycket trevligt vin med härligt djup. Här är smaken rikt på svarta vinbär och på höjden en frisk ton av skogshallon. Avslutet har tydliga inslag av viol och eftersmaken tonar fram i vanilj. 

Vi väljer att avsmaka drycken till grillspett baserat på fläskkött & grönsaker. Fantastisk kombination som vi kan rekommendera varmt. Temperera gärna vinet till 17 grad. Vilket vi anser är en temperatur vinets smakpalett fungerar bäst.

Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10 x

 

Armagnac XO Olivier Gessler

Allt började med den schweiziska familjen Gessler som på 1930 talet föll plask för den lilla platsen kallad ”Joÿ” belägen i Gascogne. En förälskelse så stor att flytten och drömmen om en ny livsstil inte alls var några stora bekymmer. Paul och Marquerite som vid tiden var unga och inte hade varken barn eller något annat som höll dem kvar på den schweiziska landbyggden såg istället flytten till det sydfranska ägorna som en otrolig möjlighet till ett spännande äventyr.

Med åren utvecklades deras kärlek för platsen till något ännu djupare. De skapade en familj, fick barnbarn och precis som för många andra ärvs vingårdarna i generationer. Men det var inte förrän på barnbarnens Oliver och Rolands tid som intresset för destillat utvecklades. Länge hade man arbetat med att producera generösa och moderna viner från Côtes de Gascogne. Men när upptäckten om hur fin kvalitet druvorna egentligen hade blev ett faktum sökte man sig till byns lilla destilleri för att prova på att tillverka sin alldeles egen Armagnac. Ett test som visade sig oerhört lyckat.

Idag drivs verksamheten av fjärde generation Gessler i from av Vanessa och Kévin, som tillsammans håller kärleken till området och produktionen vid liv.

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följande ord

Oj vilken välbalanserad dryck. Smaken i denna dryck ligger hög i toner av hasselnötter och kanel. Det finns toner i drycken som påminner om riktigt mörk och lyxig choklad. Avslutet har nyanser av fikontoner. Detta är en dryck som vi tror kommer passa till godisbordet i juletid. En dryck som verkligen förtjänar uppmärksammahet

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X

 

Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.