Brutal Brewing ett helt nytt typ av folköl

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på email

Genom en unik bryggteknik lanserar nu Brutal Brewing ett helt nytt typ av folköl som levererar full smakstyrka, men endast innehåller 2,7 % alkohol. De tre brygdtyperna Hoppy Lager, Pilsner och IPA ska möta det stora intresset för smakrik öl med lägre alkoholhalt samt bredda dagens utbud inom det avsomnade 2,8-segmentet. Taste-A-Lot blir namnet för den kommande serien med kontinuerlig smakutveckling.

Projektet startades för ett par år sedan med att Brutal Brewing ville lösa problemet med att 2,8-segmentet stannat upp i utveckling och breddning trots hög potential med höga volymer och de senare årens intresse för produkter med lägre alkohol.

Målet med Taste-A-Lot är att vända den negativa utvecklingstrenden för 2,8 % genom att skapa ett fullvärdigt öl med låg alkoholhalt man kan dricka till vardag som fest och som levererar på smak, känsla och design.

 

För att förstå det verkligt unika med Taste-A-Lot måste man titta närmare på den innovativa bryggprocessen. Ett unikt koncept där ett starköl har kombinerats med en alkoholfri brygd. Ett starköl har en mycket mer komplex smakprofil än ett folköl just på grund av att man måste mata jästen med mer råvaror för att få upp alkoholstyrkan. Den här tekniken skapar en kombination av två fullt utvecklade brygder som därigenom har avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl.

– I enkelhet har vi tagit två fullt utvecklade brygder och kombinerat dem till en. Det är dock en helt ny och omfattande tillverkningsprocess med många olika moment. Och resultatet är en fantastisk produkt med avsevärt större fyllighet och komplexitet än en vanlig folköl eller alkoholfri öl, säger Sofia Andersson, produktchef på Brutal Brewing.

Taste-A-Lot Hoppy Lager 2,7 %
Ljus och modern humlearomatisk lager utmärker sig med sin ljusgula färg, aromatiska och balanserade beska och sin utpräglat törstsläckande karaktär. En riktigt ”humlebomb” bestående av humlesorterna Mosaic, Galaxy, Centennial, Olicana, Simcoe och Eukanot som var och en bidrar till den spännande helheten av tropiska frukter och citrustoner. Trevlig maltkropp från Pilsner-, Münchener – och karamellmalt.

Färg: Ljusgul   
Doft:  Kraftig och frisk humleblommig doft med tydliga inslag av citrus 
Smak:  Balanserad maltkropp, humleblommig med markerad beska 
Malt: Pilsner-, Münchener- och karamellmalt 
Humle:  Herkules, Mosaic, Galaxy, Centennial, Olicana, Simcoe och Eukanot

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följandet ord:

Mycket gott öl som upplevs som friskt och tydliga inslag av citruskaraktär. Ett öl som vi njuter gärna tillsammans med en sallad med räkor och skaldjur och en bit varmt nybakat bröd.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X 

Taste-A-Lot IPA 2,7 %
Ett öl med trevlig maltkropp bestående av Pilsnermalt och olika typer av karamellmalt, som tillsammans bidrar till ett brett spektrum av maltens olika karaktärsdrag och ger en härligt karamelliserad, bärnstensfärgad öl. Maltbasen toppas med aromer från Cascade, Amarillo- samt Galaxyhumle: grapefrukt, melon, citrus och en lätt blommighet – allt fint balanserat med en markerad beska.

Färg: Bärnsten  
Doft: Kraftig humlearomatisk med fruktigt inslag citrus, grape och aningen blommig.   
Smak: Maltig med en markerad humlebeska och angenäm humlearom med inslag av citrus, grape, passionsfrukt.   
Malt: Pilsner, mörk karamellmalt, Caraaroma, Crystal malt  
Humle:Herkules, Amarillo, Cascade och Galaxy   

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följandet ord:

Wow vilket öl. Här njuter vi ölet tillsammans med nygriljerande revbensspjäll. En ypperligt trevlig kombination. Vi upplever ölet som välbalanserat och fantastisk ton av grape och tydliga inslag av passionsfrukt i både smak och doft

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 10X av 10X 

Taste-A-Lot Pilsner 2,7 %
Ett öl som till karaktären är mer än en klassisk pilsner; ett lageröl där maltmixen är väl avvägd mellan Pilsner- och Münchenermalt, vilket bidrar till en trevlig kropp och maltarom med en balanserad fyllighet, låg sötma. Klassiska humlesorter ger en balanserad beska och en lätt humlearomatisk doft.  

Färg: Gul  
Doft: Maltigt med inslag av en lätt humleblommighet 
Smak: Balanserad fyllighet med låg sötma, medelstor kropp med en viss beska 
Malt: Münchener och Pilsner 
Humle: Herkules, Perle 

Xperhotelsandtable rekommenderar drycken med följandet ord:

Här är ett öl som vi anser är ett klassiskt öl. Vi tycker det är kul att ölet ligger lågt i sötma och med en medelklassad beska. Ölet njuter vi tillsammans med krämig potatisgratäng och fläskfilé, klassiskt, enkelt och gott.

Xperhotelsandtable tilldelar drycken 9X av 10X 

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, OMAKA och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet.

LOGGA IN

Vi använder oss av cookies för att ge en bättre upplevelse av Xperhotelsandtables. Om du fortsätter använda webbplatsen antar vi att du godkänner detta.

Du ser ung ut!

Är du över 25 år?

Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig till dig som fyllt 25 år. Genom att klicka vidare godkänner jag att jag är 25 år eller äldre.